SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkanın Zamana İhtiyacı Var"

0
Güncellendi - 2019-08-21 21:24:02
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediyesi ve AKP’deki kongre süreci ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kahtalı, Net Haber Gazetesi'ni ziyareti sırasında, Malatya Büyükşehir Belediyesinin almış olduğu tasarruf tedbirlerini değerlendirerek, belediyenin tasarruf alma ihtiyacının doğal olarak gelişmiş bir konu olduğunu söyledi.  Kahtalı, “Büyükşehir'deki tedbirler konusunda tasarruflar noktasında yeni gelen başkanın yapmak istediği icraatları daha derlemesi, toplaması, görmesi anlamında belediyeyi tanıması büyükşehri görmesi anlamında zamana ihtiyacı var. Zaman içerisinde de bu tasarruf tedbirleri doğal olarak kendiliğinden oluşan bir konu oldu. Bundan sonraki süreçte bütün belediyelerimiz Malatyamıza hizmet etmek için yarış içerisinde olacaklar. Biz de bunların takipçisi olacağız. Malatya'mız baştan sona yenilenmiş, gerçekten Avrupa görünümü olan bir kent. Bu anlamda önceki belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Şimdiki belediye başkanlarımız çıtayı biraz yükselterek, bayrağı biraz daha ileriye taşıyacaklarından şüphemiz yok. Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz toplantıda 'daha derli toplu bir sistem oluşsun diye bunu yaptık' dedi. Maaş kalemlerini düzene getirmek adına 30-40 kaleme kadar indirdiklerini, burada bazı kardeşlerimizin maaşlarında kesinti olmakla beraber bazılarında artış olduğunu daha çok teknik elemanlarda bir artış olduğunu biraz daha iyileştirme yapıldığını ama süreç içerisinde Allah nasip ederse diğer arkadaşlarımızın kesilen maaşları da yine kendilerine daha iyi konumlara getirilecek şekilde desteklenecektir. Çalışanların sosyal denge desteğinin tamamı kesilmişti. Başkanımızla görüştüğümüzde bu kesintinin olmaması gerektiği konusunda fikir birliğine vardık ve tekrar bu destek yüzde 40 oldu. İnşallah diğer arkadaşlarımız da eksik aldığı kısmı da ilerleyen dönemlerde telafi edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kahtalı, son günlerde tartışılan ihale konusuyla ilgili olarak ise, “2 milyonluk ihalenin 20 bin TL'ye yapılması konusunda yanlış anlaşılma söz konusu. Bunu öncelikle düzeltmemiz gerekiyor. 2 milyonluk ihaleyi 20 bin TL yapmak akla ziyan bir mesele. Ancak şöyle bir durum var. 2 milyona yapılması planlanan bir meseleyi, başkanımız depodaki alt yapı malzemelerini, kendi ekipmanlarını, kendi işçilerini kullanarak bütün malzemeleri olduğu için yoksa dışarıdan yapılsa zaten edeceği fiyat o. Zaten pahalıya yapmışlar, ihaleye pahalıya çıkmışlar, hak edilmeyen bir fiyattan verilmiş demiyor. Sadece malzemeyi kendi depomuzdan kullandığı için belediyemizin kasasından büyük para çıkmadı anlamı ifade ediyor. Yoksa olan bir ihalede, alan bir firmada yok. Sadece burada bir yanlış anlaşılma var. Bunu da düzeltmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Kahtalı, AKP’deki kongre süreçleri ile ilgili olarak da, “Ben şu an Doğu Anadolu Teşkilatlardan sorumlu koordinatörüm. Şu anda Türkiye’nin hiç bir yerinde teşkilatlarda bir değişiklik olmayacak. Ekim ayı içerisinde delege seçimleri yapılacak. Ardından ilçe kongreleri, Ekime kadar da il kongreleri, Aralık'ta da büyük kongre yapılacak. Şuan için Malatya ile ilgili herhangi bir görüşülme olmadı. Malatya'daki teşkilatımız geçmişten beri sürekliliği olan bir teşkilat. Bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımız gayret ediyorlar. İnşallah yine birlikte devam ederiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Uzun yıllar öğretmenlik müfettişlik ve Battalgazi belediye başkanlığı yapmış ilimizi ve yöneticiliği iyi bilen sayın Gürkan a borç batağında bir belediye devredildi deseniz çok iyi olurdu zamana ihtiyacı var sözüne katılmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (4 yıl önce)
    Benim anlamadığım malzeme depodan geldiyse işçilik de belediyedense 20 bin neye harcandı. Zaten para malzeme ve işçiliğe gider . Kafa karıştırıcı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Eski belediye başkanı neden depodaki malzemeleri kullanmamış ? 20 milyonluk ihale açmış? Gerçekten ilginç
    0
    0
    Yanıtla
  • Çarmuzulu (4 yıl önce)
    Selahattin bey Belediye yı kendini seçen vatandaşa anlatmakta aciz kalmış da iyiki sizin gibi dava arkadaşları var. İyi anlattınız bizim gibi anlayışsız insanlar anladı. Teşekürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Rabia (4 yıl önce)
    Allah rızası için çevre yolunu yaptırın artık boş konuşmayın bu kadar yorumu burda yapmayın ankarada yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • paran kadar is yap (4 yıl önce)
    benim belediyemin geliri ne ise o kadar yatirim yapin...neden faizle borclanip yatirim yapiliyor...dinimiz islam faiz haram ... ne zaman akillanacagiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sami pektaş (4 yıl önce)
    Vekil in belediyenin icraatları ile değil .Vekillik vazifelerini yapsın.Her makam kendi iş ne baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    senin ki kalsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sayın Gürkan Turgut Özal üniversitesine yaz aylarında bir saatte Hasırcılar otobüsü dışında toplu taşıma aracı yok o bölgede üç Anadolu lisesi bir engelli okulu bir ilk ve birde ortaokul var birde üniversite ve Hasırcılar la birlikte yol üzeri yerleşim yerleri var saatte bir araba var yakışmıyor malatyamiza üniversitesiteyi kazanan bir yakinimla gittim inanın mahçup oldum birde adliye yanındaki otobüs durakları çok kötü güneşten yanıp kavrulduk otobüs beklerken kısacası üç saate Özal üniversitesine gidip gelebildik hangi çağda yaşıyoruz anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatya Belediyesi tasarruf tedbirleri alıyormuş ,alması gerekiyormuş. İyi de Malatya'da ikamet edenlerin kabahati ne de onları genel hizmetlerden yoksun bırakıyorsunuz.Eğer belediye içerisinde tasarruf yapacaksanız (fuzuli harcamalar,fazla personel,yüksek maaş)ne ala.Bakın en basitinden sokak ilaçlamaları bile yapılmadı bu yıl.Siyasilerin yolsuzluklarını halka mal etmeyin.Millet size hizmet edesiniz diye oy verdi. Unutmayın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (4 yıl önce)
    Hakan bey, dikkat ediyorum esnafın içinde değilsiniz, merkezi noktalarda fazla dolaşmıyorsunuz. Ahmet bey ve siz yandaş gazeteleri ve siteleri kapı kapı dolaşıyorsunuz. Bu söylediklerinizi gidin çarşıda esnafın arasında da söyleyin. Belki esnafın 1-2 sorusu olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (4 yıl önce)
    Vay be, bir nasıl bir açıklama. Bu nasıl bir hesap belediye nin deposunda 1.980.000₺ malzeme varmış, işçilik de bedava 2 milyonluk ihaleyi 20.000₺ ye yapmışlar. Tabi bizim kafamız o kadar çalışmaz. Yahu hangi malzeme, hangi işçilik, aradaki fark uçurum. Lütfen bizi aptal yerine koymayin. Mesele anlaşıldı. Selahattin başkan, ya bu sisteme uyacak. Ya da uyacak. Herseyin en doğrusunu bilen şüphesiz ki, Allah (CC) dir. Bu hesap benim yarim aklımı iyice karıştırdı. Allah sonumuzu hayretsin. şelalenin gücüne bir kez daha inandım. Selahattin başkan işin gerçekten çok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (4 yıl önce)Gerçek Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    17 yıl oldu.hangi zamandan bahs ediyorsunuz.aynı nakaratları dinlemeden bıktık.kuzey çevre yolu....malatya 'ya uzay istasyonu kuracak gibi .biz bu masallara doyduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir tost (4 yıl önce)
    Reis olmasa hiçbirinize oy verilmez valla onun sayesinde bakan milletvekili oldunuz hepiniz Ama bi yere kadar tolere eder bu millet
    0
    0
    Yanıtla
  • feride (4 yıl önce)
    malatya girişi maskinin yanına bilmem ne fırat ihracat gümrük diye devasal bina yaptınız kaç personel var acaba çalışan orda gidip baksin basın mesupları ordada personel yok bomboş yazıkgünah bülent bakanın oda güzel bi israfı mearak eden gitsin israflar zinciri devam
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (4 yıl önce)feride isimli kullanıcı yorumuna
    israf ki ne israf ,ama ondan da önemlisi kapısı tam yolun ağzında, girecek tırlar karayolunu kapatıp zorla dönüş yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Selahattin başkan tabir yerindeyse enkaz devraldı...selahattin başkan tecrübeli ve birikimli bir başkandır.projelerini hayata geçirmesi için para lazım ama oda yok malesef.milletin parasını çarçur etmemek için azami özveri gösteren değerli bi yönetici..allah yolunu açık etsin....
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep (4 yıl önce)
    Yazıklar olsun sizlere bir beylerderesi göleti yaptınız yüzünüze gözünüze bulaşırdınız bir 420 metre bir köprü yaptınız onunda kötü düşük ben de 14 yıl ak partiye oy vermiş bir kisiyim hizmet yok yapanın yanına kâr kalıyor ama her kes etiğini çekecek çünkü yaradan var ben ALLAHA inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (4 yıl önce)
    Herşey çok güzel. Eve çevreyolunda yer alan kamyon tır otobüsler ile geliyoruz bu büyük şans. Ülkedeki en pahalı toplu taşıma araçlarından faydalanıyor olmamız daha da büyük şans. Tertemiz suyumuz var çocuklar sürekli ishal kusma ile hastanelik oluyor bu da bağışıklık sistemi için iyi bir şey. Şehirde merkez trafiği çok muazzam ve hiç kimsenin umrunda değil. Belediye ait market var çok uygun ürün satıyor o da büyük bir şans. Ayrıca sürekli şenlik vb. işler oluyor büyük hizmet ve dahası. Az şükretmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (4 yıl önce)
    Tamam baskanın zamana ihtiyaci var anlayiş gösterelim. Sizler ne yapiyorsunuz. Malatyaya çivi çakılmiyor cakılanlar sallaniyor sokülüyor eskidi artik. Hani Kuzey çevre yolu hani güney çevre yolu. Bu hükümet sadece karadenizinmi hükümeti ya her yer viyadük tünel her yer şantiye. Özal başbakanken Trabzon millet vekili Eyüp Aşık(yine oda özalin partisinde) Her hafta meclisi inletirdi Trabzonun şu sorunu var bu sorunu var diye. Sizleri meclise uyumayami gönderdi bu millet yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi Karadeniz'e imreniyorum kaç tane bakan ve üst düzey bürokratları var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Baskan ifade edemiyor da siz mi dogru ifade ediyorsunuz..depoda mal varsa neden gidenler kullanmamis..dalga geciyorsunuz insanlarla..resmen yolsuzluk var neden kabul etmiyorsunuz hala ustunu kapamaya calisiyorsunuz..hepiniz ayni yone duruyorsunuz baska da birsey diyemiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • batalgazi44 (4 yıl önce)
    kahtalı doğru söylemiş. selahattin başkan, kendinden önceki rekor borçları kapatamazsa yeni hizmetler yapamaz durumda şu an. Allah yardımcısı olsun selahattin başkanın işi çok zor. birkaç yılı borç kapatmakla geçecek.
    0
    0
    Yanıtla