SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanla Müdür Market Denetiminde

0
Güncellendi - 2018-10-19 04:54:05
Başkanla Müdür Market Denetiminde
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt’ta ki market ve bakkallarda devam eden rutin denetim çalışmalarına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların ekonomik çıkarlarını korumak için denetimleri yoğunlaştırdıklarını, döviz kurlarındaki hareketliliği bahane ederek haksız kazanç yoluna gitmek isteyenlere fırsat vermemek adına rutin denetimlerine devam edeceklerini söyledi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ’ın da yer aldığı denetim çalışmaları sırasında, marketlerde ki rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fiyat artışı, gramaj kontrolleri ve etiket denetimlerini yaptı.

Alış veriş yapan vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Başkan Çınar, market raflarından rastgele seçtiği bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatlarını karşılaştırdı.

“USULSÜZ FİYAT ARTIŞLARINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Yeşilyurt genelinde bu tür denetimlerin rutin olarak gerçekleştiğini ancak son zamanlarda döviz kurlarındaki hareketliliği bahane ederek, ürünlerin fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalara karşı günlük denetimleri arttırdıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların ekonomik çıkarlarını korumak için denetimleri yoğunlaştırdıklarını, bu kapsamda fırsatçılara meydan vermeyeceklerini ifade etti.

“DENETİM ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERDİK”

Usulsüz fiyat artışlarına izin vermeyeceklerini söyleyen sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Teyfik Temelli caddemizdeki market ve bakkallara yönelik sürdürülen rutin denetim çalışmalarına katıldık. Ticaret İl Müdürlüğümüz ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarıyla ilgili her hangi bir sorun var mı yok mu ona bakıyorlar, bizlerde özellikle hijyen başta olmak üzere gıda ve kasap reyonuyla ilgili denetimleri yapmaktayız. Ticaret İl Müdürlüğümüzle birlikte haftanın üç günü bölgemizdeki bütün esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Marketlerin raflarındaki ürünlerin üretim koşulları, fiyat etiketleri, etiket ve kasada fiyat farkı olup olmadığı bu ziyaretler sırasında denetime tabi tutulacak. Ürünlerin alım ile satım arasında ki dengesiz fiyat farklılıklarının önüne geçmek adına yapılan denetimlerde gerek gramaj gerekse de fiyat kontrollerini çok özenle yapılmaktadır. Döviz kurlarındaki hareketliliği fırsata çevirmek isteyenlere fırsat vermemek ve stokçuluk yapanların engellenmesi adına yaptığımız denetimler vatandaşlarımızın ekonomik çıkarlarını korumak içindir.” dedi.

“PROGRAMI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ programına destek olmak için bu tür denetimlerin önemli bir yer kapladığını sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Türkiye’mizi ekonomik saldırılarla boyunduruk altına alma hevesinde olan iç ve dış hainlere karşı topyekün mücadele etmemiz gereken bir dönemden geçmekteyiz.  Yeşilyurt Belediyesi olarak Hükümetimizin açıkladığı ‘Enflasyonla Topyekün Mücadele’ programının başarıya ulaşması için tüm desteğimizi veriyoruz. Mal ve hizmetlerin tüketiciye sunulmasında haklı gerekçe olmaksızın fiyat artışına karşın denetimlerimizi aniden ve habersiz bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Fiyat politikasına uyup ülkemizin ekonomik açıdan daha iyi konuma gelmesi adına başlatılan çalışmalara destek veren, stokçuluk yapmayan, fahiş fiyat artışına gitmeyerek vatandaşlarımızın çıkarını düşünen marketlerimize ve iş yerlerimize teşekkür ediyorum. Zam fırsatçılığı yapıp, stokçuluk yapma hevesinde olanlara ise asla ve katiyen müsaade etmeyeceğiz, gereken cezaların kanunlar çerçevesinde uygulanması adına elimizden geleni yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz, karşılaşacakları herhangi bir haksızlık ve olumsuz durumunda şikâyetlerini gerek Zabıta Müdürlüğümüze gerekse de Ticaret İl Müdürlüğü ihbar hattına bildirmelerini rica ediyoruz. Vatandaşlarımız şikâyetlerini 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimizin yanı sıra ‘Çek-Gönder’ uygulamamız aracılığıyla sözlü veya fotoğraf halinde bize kolay ve hızlı bir şekilde ulaştırabilirler.” dedi.

“DENETİMLERİMİZİ ARTIRDIK”

Haksız kazanç elde edilmesinin önüne geçmek adına denetimlere ağırlık verildiğini söyleyen Malatya Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ ise, “Ticaret Bakanlığımızdan gelen emir doğrultusunda 6 Eylül 2018 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın en fazla tükettiği ürünler öncelik alınarak haksız kazancın önüne geçmek adına denetimlerimizi sürdürmekteyiz. Malatya genelinde ki bütün işyerlerine yönelik  sürdürdüğümüz denetlemeler kapsamında haksız kazanç elde ettiğini tespit ettiğimiz firmaları da Bakanlığımızın Reklam Kuruluna gönderdik. Fiyat etiketleri hususunda gördüğümüz eksiklikler üzerine idari yaptırımlarımıza devam etmekteyiz.  Esnaflarımız normal kâr marjarlarında satış yapmayı tercih ederlerse biz daha fazla mutlu oluruz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • bilal (5 yıl önce)
    marketlerdekı fıatlara bakacaınıza once ana nokta olan fabrıkaların kaclıra zam yapıp tedarıkcısıne vverıyor once fabrıkalara yazın cezaları
    0
    0
    Yanıtla
  • Davut (5 yıl önce)
    hele başkana ey mübarek adamın kafasında ürün stok programı var gözlerinde Bar kod okuyucusu ağızda bar kod yazıcısı hemen fiyat farkını ortaya çıkartacak hey maşallah. :) :) artık şaşırmış ki ne yapa ,AK partiyi yeterince komik duruma düşürdünüz bu fotoğrafları ve davranışlarınız ilerleyen zamanlarda Kemal Sunal filmi gibi bakılıp gülünecek.Başkan seni AK partimiz Aday Göstermeyecek bunu çok iyi biliyorsun bunu bilerek partiye zarar vermek için yapıyorsun bu tutum ve davranışları.Sen marketleri denetleyeceğine önce git belediyenin imar tarafını denetle
    0
    0
    Yanıtla
  • kara (5 yıl önce)
    Bebek mamasının son kullanma tarihine bakıyor sayın başkan. Eeee böylesine halkını düşünen başkanımız varken sırtımız yere gelmez. He dedik ya he he.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (5 yıl önce)
    Yeni Adayları Halktan birini Gösterinde Halkın Halini Anlasın Şirketlerdeysen göstermeyin Yoksa böyle fotoğrafçısını alır karşısına denetim yapar
    0
    0
    Yanıtla
  • Halk (5 yıl önce)
    Çoooooooooook KOMİK
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Zabıtanın hiçbir markete ceza kesme yetkisi yok.Hep tribüne oynuyorlar.Gerçi bu millete müstehak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Marketlerle olmaz bu iş başkan sen de esnafsın biliyorsun ki önce toptancıya gidip geliş faturasına bakacaksın kaça almış kaça satmış markete markette kaça almış kaça satmış bunlar reklam yapmaktan başka birşey değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (5 yıl önce)
    3 ay önceki fişlerle şimdiki fişleri karşılaştır çınar bey çok basit... 80 milyon biliyor Bi sizler bilmiyorsunuz. Yazık vatandaşa helede asgari ücretle çalışanlara...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Kendisi betona zam yapmışmı yapmamış mı?Eğer dürüstse çıksın açıklasın sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Apollo (5 yıl önce)
    Sadece poz vermek için yapma bence neye baktığını bile bilmiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Apollo (5 yıl önce)
    Esenliğe git başkan bey alış faturalarını eline al satışla karşılaştır bir şey yapıyorsan göstermelik yapma gerçekten yap diğerlerine alıştık bari sen yapma başkan diğerlerine benzeme
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan Çelik (5 yıl önce)
    Malatyada şuan en pahalı ürün satan Market belli bence tüm marketler ciddi takip edilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (5 yıl önce)
    Denetimler sürekli ve ciddiyetle yapılmalı.Birileri korunup birileri ezilmemeli.Siyasiler için reklam gerekli ama önce yapılan işin doğruluğu ile insanlara güven verebilmeli.Halkın emanetini doğru yönetmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    O oyle bakilmaz reis bey. Elinde irsaliye faturasi olacak. Oradan bakip karsilastiracan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Esenlik e git gardas esenlik e
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (5 yıl önce)
    Dostlar pazarda görsün...tamam sustum daa
    0
    0
    Yanıtla