SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkanlar Bırakabilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 16 kent belediye başkanının isimlerinin çizildiği yolundaki haberlerin asılsız olduğunu belirtirken, önümüzdeki Pazar günü Ankara'da bazı büyükşehir belediye başkanlarıyla, 46 ilden yine beraber çalışmaya devam edeceklerin isimlerini açıklayabileceklerini söyledi.

Belediye Başkanları konusunda il milletvekilleriyle görüşmelerin devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, aday adayı başvurularını Aralık ayı sonuna kadar kabul edeceklerini de hatırlattı.

AKP'nin şu anda yoğun bir şekilde seçime hazırlık çalışmalarına devam ettiğini belirten Erdoğan, şu anda aday adaylarının müracaatların aldıklarını, ay sonuna kadar bu müracaatları kabul edeceklerini söyledi. AKPli olan belediyelerle ilgili performans değerlendirmesi de yaptıklarını ifade eden Erdoğan, bu değerlendirmelerini gerek temayül yoklamaları gerek kamuoyu araştırmaları ve milletvekilleri ile sürdürdüklerini kaydetti.

Büyükşehirlerden 5 tanesini kamuoyuna ilan ettiklerini hatırlatan Erdoğan, "Bu hafta sonu Pazar günü Ankara'da Altındağ Kapalı Spor Salonunda fevkalade bir durum olmazsa, gerek mevcut büyükşehir belediye başkanlarımızdan beraber devam edeceklerimizin bir kısmını açıklayacağız. 46 il belediye başkanlarımızdan da yine devam edeceklerimizi açıklayacağız" diye konuştu.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARINI UYARDI
Bazı gazetelerde adaylarla ilgili çıkan haberlere de kızan Erdoğan, mevcut belediye başkanlarına da 'koltuk ila nihaye değil' diye seslendi.

Erdoğan, şöyle konuştu: "Gazetelerde şunlarla yol ayrıldı, bunlarla yol ayrıldı gibi yalan yanlış şeyler çıkıyor. Tabi atıyorum diyor. Tutarsa olur diyor. Tutmazsa bahtıma diyor. bunlar yanlış şeyler. Biz kılı kırk yararak devam ediyoruz. Bütün buradaki arzumuz şudur, gerçekten belediyecilik sadece hizmet değildir, aynı zamanda gönül işidir. Halkın gönlünü kazanmaktır. Bütün bunları etraflıca değerlendiriyoruz. Bir belediye başkanı olan arkadaşımız da ila nihaye belediye başkanlığında kalacak diye birşey yok. Bir milletvekili olan arkadaşımız ila nihaye milletvekilliğinde kalacak diye birşey yok. Bu konuda tüm arkadaşlarımız bir genel yaklaşım içinde olmalı. 'Bundan sonra eğer beni genel merkezim bu işe uygun görmüyorsa, bırakabilirim' demeli. Ama ben tekrar burada yoluma devam etmeliyim gibi bir anlayış da bana göre doğru değil."

Erdoğan, bir gazetecinin 'Hafta sonu Ankara'yı da açıklayacak mısınız?' sorusu üzerine, "Olabilir" cevabını verdi.

Bu arada, Malatya Belediye Başkanı ile ilgili değerlendirme konusunda, geçtiğimiz Salı günü Malatya Milletvekilleriyle görüşeceği belirtilen Başbakanın, yoğun program nedeniyle Çarşamba akşamına kadar bu görüşmeyi gerçekleştiremediği, Perşembe veya Cuma günü görüşülebileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız