SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanların Kapışması!..

A- A+ PAYLAŞ

TV Malatya'da gazeteci Murat Yürekli'nin hazırlayıp sunduğu "Gündeme Bakış" programına AKP İl Başkanı Avukat İhsan Koca (Soldaki fotoğrafta), CHP İl Başkanı Avukat Niyazi Ergin Gökçe, ANAP İl Başkanı Avukat Soner Gökçe (sağdaki fotoğrafta) ve DYP il başkanı Mehmet Özdenkonuk oldu.. ANAP İl Başkanı, meslektaşı AKP İl Başkanına "iktidar gücü kullanarak kurum avukatlığı alma.." suçlamasını yöneltince ortalık karıştı. AKP İl Başkanı, ANAP İl Başkanını "iftira etmekle" suçladı..

İŞTE O TARTIŞMA..
SONER GÖKÇE (ANAP İl Başkanı): Girdikleri davalarla ilgili en ufak kendisine, şu davayı niye aldın diyecek değiliz? O kendinin mesleki kariyeridir. Ancak iktidar gücünü kullanarak kurumların avukatlıklarını almış mı?

İHSAN KOCA (AKP İl Başkanı): İş yine kişiselleştirildi!..

GÖKÇE: Kişiselleştirme değil.. Ciddi manada.. Sayın İhsan Koca’nın avukatlıklarını yaptıkları kurumların adlarını veriyorum.. Telsim, Telekom, Halk Bankası, Avea, Orman İşletme Müdürlüğü, Ziraat Bankası..

KOCA: Bana isim söylesin..

KOCA: Cevaplandırayım. Telsim var.. Avea var.. Ama bunlar birer devlet kurumu değildir. Halk Bankası var.. Halk Bankası’nın şu anda 4 tane ayrı avukatı var.. Yani tek kişide değil. Telekom’un 22 tane avukatı var Malatya’da.. 22 avukat sözleşme imzalamış. Zaten bunların işi de kalmadı bildiğim kadarıyla. Şu anda Telekom’da 22 avukatın sözleşmesi var, ama işi bitti, Telekom’un takibi yok şu anda bildiğim kadarıyla. Bizzat ilgilenemiyorum ama, inkar da edecek değilim.

GÖKÇE: İl başkanı olmadan önce bunlar var mıydı?

KOCA: Müsaade edin.. Biraz önce dedim ya, eleştiri yaparken gerçek bilgiyi söyleyin.. Çevre ve Orman Müdürlüğü’nü nereden uyduruyorsunuz?

GÖKÇE: Orman İşletme Müdürlüğü.. Yanılıyorsam söyleyin..

KOCA: Orman İşletme Müdürlüğünü nerden uyduruyorsun?

GÖKÇE: Yanılıyorsam söyleyin..

KOCA: Yanılıyorsun tabi.. Ziraat Bankası..

GÖKÇE: Telsim devlet kuruluşu değil diyorsunuz. Telsim TMSF’ye geçmedi mi? Telsim TMSF’ye geçtikten sonra almadınız mı?

KOCA: Müsaade edin.. Ziraat Bankası’nı nereden uyduruyorsunuz?.. İftira etmeyin..

GÖKÇE: Peki BOTAŞ?..

KOCA: BOTAŞ da var..

GÖKÇE: İl Başkanı olmadan önce bunlar sizde miydi?

KOCA: Değildi..

GÖKÇE: İktidar gücünü kullanarak almadınız mı?

KOCA: Alakası yok..Diyorum Telekom’un 22 tane sözleşmeli avukatı vardı. BOTAŞ’ın da 3 tane avukatı var.. Özür dilerim ben tamamlayamadım. Soner bey yine şovunu yaptı sağolsun..

GÖKÇE: Estağfurullah..

KOCA: Sözlerini kişiselleştirdi. Ben yine de o anlamda ciddiye.. Ben bir yolsuzluk yapmış değilim. Hiçbir meslektaşımı ekmeğinden etmiş değilim. Hiç kimsenin de özel işlerini, dosyalarını takip etmiş değilim.. Sayın Gökçe devam edecekse ben toplantıyı terk edeceğim.. (Program yöneticisi öyle şey olur mu?.. Bu arada, CHP İl Başkanı Niyazi Gökçe de orada olduğu için ‘Hangi Gökçe?’ sorusu duyuluyor. CHP İl Başkanı Niyazi Gökçe, program yöneticisiyle konuşuyor. Programın son bölümünde yaşanan bu olayda sonra tansiyon düşüyor, AKP İl Başkanı ayrılmıyor..)

ANAP- DYP İL BAŞKANI GERGİNLİĞİ..
Bu arada, programda konuşan DYP İl Başkanı Mehmet Özden, konuyla ilgili ANAP İl Başkanının daha önce söylediklerini belirterek, "Ben sayın başkanı muhatap almıyorum.." şeklindeki değerlendirmesine, ANAP İl Başkanından "Ben de seni almıyorum.." şeklinde karşı yanıt geldi. DYP İl Başkanı Özden ise, sözü ANAP İl Başkanının anladığı manada söylemediğini, söyleyeceklerinin muhatabının "İktidar- hükümet olduğu için böyle konuştuğu" düzeltmesini yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız