SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanlı ve Başkansız!..

A- A+ PAYLAŞ

Haziran ayındaki toplantısının ardından Temmuz ayında “tatil” yaptığı için toplanamayan Malatya Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını yaptı. Gündemdeki bazı konular görüşülerek karara bağlanırken, bazıları Eylül toplantısına ertelendi. Kene mücadelesinin şehir merkezi dışına da taşınması kararlaştırılırken, 2004 Ekim’inden önce yapılmış ruhsatsız yapılara da içmesuyu verilmesi kabul edildi.

AKIN BAŞKANLIĞINDA BAŞLADI..
Belediye Meclisi’nin Ağustos toplantısı Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, AKP’li üyelerin verdiği “Kene ile Mücadele, Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kaçak Yapılara İçmesuyu Aboneliği” konulu 3 ayrı önergenin gündeme eklenmesi oylanarak kabul edildi.

Belediye Başkanı Akın, 22 Temmuz seçimleri öncesinde milletvekili aday adaylığı için Belediye Meclisi’nden istifa eden MHP’li üyeler Mehmet Torun ve Cumali Demirel’in yerine MHP listesinde yeralan Ayşe Vanlı ve Hasan Hüseyin Çağlar’ın meclis üyeliğini duyurdu. Akın, “Seçim kurulu yedek listesinde bulunan bu iki arkadaşımızın ismini bize bildirdi. Her ikisine de hayırlı olsun” dedi ve ardından gündem maddelerine geçildi.

Kene Mücadelesi ile ilgili Belediye Çevre Müdürü Sıtkı Şeker bilgi vererek, “Kene ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl iki vaka meydana gelmişti. Bu yıl yok, ama mücadelemiz devam ediyor. Teklifteki amaç, mücavir alan dışında kalan köylerimizde de mücadelenin sürmesi ve böylece daha etkin bir sonucun alınması.” diyerek, dairenin Kene mücadelesinin mücavir alanlar ve dışına da kaydırılması talebini desteklediğini ifade etti. Bu teklif kabul edildi.

Yeşiltepe Fatih Mahallesi’ndeki park içerisinde bulunan Belediye’ye ait 160 m2’lik binanın Sağlık Ocağı Olarak kullanılması şartıyla Sağlık İl Müdürlüğü’ne tahsisi, Uçbağlar Mahallesi’nde Cengiz Topel İlköğretim Okulu içerisinde bulunan Belediye’ye ait 1709.24 m2’lik alanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne satışı, Karakavak Mahallesi bulunan trafo alanının da TEDAŞ’a satışı için Encümene yetki verilmesi teklifleri de ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. AKP’li bir üye, trafo alanı konusu görüşülürken, “Bu satış mı, devir mi?” diye soru yöneltti ve Belediye Emlak Müdüründen “Satış için de yetki istiyoruz.”yanıtı geldi.

Cirikpınar Mahallesi’ndeki çocuk parkına “Hicret” veya bir başka ismin verilmesi yolundaki gündem maddesinin görüşülmesi bir başka toplantıya ertelenirken, Fuarcılık A.Ş.’nin 10, belediyenin Sümerpark işini üstlenen müteahhit firma Güngör İnşaat’ın 1 olmak üzere toplam 11 aracının Malatya Belediyesi’ne hibe etmeleri konusu da onaylandı.

Aynı zamanda İmar Komisyonu üyesi olan Mehmet Torun’un meclis üyeliğinden istifasıyla boşalan komisyon üyeliğine de MHP’den Latif Yıldırım seçildi.

Yapı kullanma ruhsatı olmayan ve “kaçak” olarak adlandırılan binalara, normal tarifeyle su aboneliği yapılması teklifi de görüşülerek kabul edildi. Buna göre, 12 Ekim 2004 tarihinden önce yapılıp da yapı kullanma ruhsatı olmadığından dolayı su abonesi olamayan kat sakinleri binanın bu tarihten önce yapıldığını ispatlamaları halinde su abonesi olabilecekler.

Su ile ilgili madde görüşülürken, AKP’li üye Ahmet Ergün, “Bu karar, yürürlükteki yasa ile uyum sağlamıyor. Kaçak yapılaşmaya meydan verir” itirazında bulunurken, Belediye Başkanı Akın’dan “Tam tersine, bir mağduriyetin önüne geçiliyor. Böylece kullanıcılar normal su fiyatından ödeyecekler. Yasa da bunu istiyor zaten.”dedi.

AKIN’IN AYRILIŞI, ERKUŞ’UN UYARISI..
Gündemin imar maddeleri ile ilgili bölümüne gelindiğinde, Belediye Başkanı Cemal Akın, bir başka programı olduğu gerekçesi ile toplantı yönetimini, meclis başkan vekili Süleyman Erkuş’a bırakarak salondan ayrıldı. Akın’ın ayrılmasıyla birlikte, bazı meclis üyelerinin de salonu terk ettikleri görüldü ve toplantı yeter sayısının altına düşüldü. Bunun üzerine başkan vekili Erkuş, dışarıda bulunan üyelerin salona dönmeleri için çağrı yaptırdı ve “Toplantıya katılanlara yemek ve meşrubat ikramı var ha ona göre..” diye de espri yaptı. Bazı üyeler salona döndüler ve toplantıya devam edildi. Bir süre sonra, salondaki üyelere “dondurma ve tatlı” ikramı yapıldı.

SÜMERBANK ALANI DAHİL!..
Gündemde bulunan imar maddelerden 14’ü okunup, Encümen Kararı doğrultusunda kabul edildi. Aralarında Sümerbank Fabrikası alanının da bulunduğu 23., 24. ve 25. maddeler görüşülürken, AKP’li üye Metin Mandal, “Bu maddelerin İmar Komisyonu’na gitmeden meclise gelmesi yasal değil.” uyarısında bulununca, aralarında Beydağı yamacının Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilmesi olan 26. madde ve İstanbulluoğlu Konağı restorasyonunu öngören 40. madde dışında kalan 23’den 45’e kadar olan diğer tüm maddelerin görüşülmesinin Eylül ayı toplantısına ertelenmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca Yeni Belediye Hizmet Binası ve İsmetpaşa (Hürriyet) Parkı müsteciri ile ilgili davaların sulhu teklifleri Eylül ayında yapılacak olan toplantıya ertelendiği bildirildi.

Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 7 Eylül Cuma günü saat 14.30’da yapılacağı açıklandı.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız