SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanlığa Aday Değil

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:02
Başkanlığa Aday Değil
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP’nin yapılacak olan il kongresinde yeniden aday olmayacağını açıkladı. 

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi beraberinde İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ile birlikte 25. yılını geride bırakan Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, ziyaret için teşekkür ederek, “Cemiyetimiz bundan 25 yıl önce kuruldu. Kuruluş amacımız, Malatya aşkı, Malatya sevgisi ve Malatya rüyasıydı. Şunu samimiyetle belirtmek isterimki, bu 25 yıllık süreçte hiçbir kişisel çıkar menfaat gözetmeksizin bu sevda ile çaba gösterdik. Ama başarılı olduk, ama olamadık. Bunu Malatya kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 25 yılda çok önemli etkinliklerimiz oldu. Mesela, ilk yıllarımızda 1991’de Ankara’da rahmetli sevgili Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a yılın adamı ödülünü verme şerefine nail olduk. Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kuruluşunda görev aldık, kurucu olduk. Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunun halen yönetim kurulu başkan vekiliyim, Yine Türkiye Gazeteciler Federasyonunun kurucusuyuz, ben yönetim kurulu üyeliği yapmaktayız. 25 yıl öncesinde olduğu gibi aynı heyecanla, aynı duygularla, aynı sevda ile yolumuza devam etmeye gayret gösteriyoruz. Bir önceki kongremiz de bir gençleştirme operasyonuna girdik, en kısa sürede bu bayrağı gençlere bırakma düşüncesindeyiz” dedi.

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’de, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nin 25. Kuruluş yıl dönümünü tebrik ederek, “Daha nice 25. yılar diliyoruz. Bu vesile ile daha Gazeteciler Cemiyetimizde görev yapan ve hakkın rahmetine kavuşanlara da rahmet diliyoruz, kalanlara uzun ömür diliyoruz. Gerçekten Cemiyetimiz Malatya’da önemli görevlere imza attı, birliktelikleri sağladı. Varlığı ile birçok noktada en azından özgürce fikirlerini dile getirme ortamlarını hazırladı. Bunlar yetmiyor. Yeni imkanlara ve yeni atılımlara zemin hazırlaması gerekiyor. Bildiğim kadarıyla daha önce Malatya'mızda Cemiyetimizin Malatya Basın Merkezi diye bir projesi vardı ve yer tahsisi de vardı. İnşallah sizler o proje kısa zamanda hayata geçirirsiniz, bizler de elimizden gelen desteği yerine getiririz. Mevcut mekan her ne kadar işlev görüyorsa da, gönül istiyorki Malatya’da görev yapan gazetecilerimize, basın mensuplarımıza daha özgün ve kendilerini ifade edebilecek mekanlara fiziksel ortamlara kavuşmalarını gönül arzu ediyor. İnşallah Malatya Gazeteciler Cemiyetimiz buna öncülük eder diye düşünüyorum” diye konuştu.

Tüfenkçi şunları söyledi:

“Biliyorsunuz, AK Parti acısından Kasım ve Aralık ayları kongre ayları. Bizlerde AK Parti olarak Kasım ayından Aralık ayının sonuna kadar Malatya’da ilçe kongrelerimizi başlatmış bulunuyoruz. İnşallah 8 Kasım’da Yazıhan, 9 Kasım’da Arguvan kongrelerimizi yapacağız. Cumartesi, Pazar veya hafta içine denk gelecek şekilde kongrelerimizi yapacağız. 18 Ocak itibariyle de il kongremizi gerçekleştireceğiz. Böylelikle de 2015 genel seçime daha yeni ve zinde bir ekiple, eskiyi de muhafaza ederek, ama aksayan yönlerimizi de giderecek şekilde güçlü bir ekiple 2015 milletvekili seçimlerine hazırlanmış olacağız. Şimdiden Rabbim hayırlı etsin diyoruz. Çünkü 2015 seçimleri hem Türkiye, hem Malatya ve hem de gerçekten İslam coğrafyası için önemli seçimler olduğuna inanıyoruz. Yeni Türkiye’nin oluşması noktasında en önemli ayağın anayasa değişikliği olduğunu, bu anayasa değiştirecek çoğunluğu da sahip olmak için veya toplumdan gelen anayasa değişikliğine AK Parti olarak cevap verebilmemiz için 2015 milletvekili seçimlerinde de bizlerin anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa veya en azından da halk oylamasına, referanduma götürecek bir çoğunluğu elde etmemiz gerekiyor. İşte kongre sürecimizde bu hazırlıkların görüldüğü ilk basamaklar. İlk basamak olarak bizler görüyoruz. Çünkü toplumda gezdiğimiz de bizlerinde gördüğü en önemli değişim arzusu anayasa değişikliğidir. Biz 2011 seçimlerinde bu sözü vermiştik, ama millet bizi 2011 seçimlerinde anayasayı değiştirecek çoğunluğu vermemişti. Meclis’te elimizden geldiğini yaptık, ama biliyorsunuz gelinen süreçte çokta başarılı olmadı. Çok ciddi bir muhalefetle karşılaştık. İnşallah 2015’te milletimiz bu yetkiyi verir. Özellikle biliyorsunuz, Çözüm Sürecide yine AK parti tarafından özellikle gündeme getirilen tamamen yerli, tamamen milli ve tamamen özgün olan ve AK Parti iradesiyle ortaya çıkan ve AK Parti iradesiyle devam eden, AK Parti iradesiyle de devam edecek bir süreci yaşadık. Bu sürecin olumlu yansımalarını ve halk tarafından karşılığının olduğunu yapılan anketlerde ve toplumsal taleplerde de gördük. Malatya’da da güçlü anlamda çözüm sürecine destek var. İnşallah 6-7 Ekim olaylarında ortaya çıkan birtakım provokasyonlar veya Kobani’yi bahane ederek vandalizme ulaşan sokak gösterileri kamu düzenini veya insanlardaki ‘acaba’ sorusunu akla getirmesine rağmen, yinede milletimizin sağduyusu ve hükümetimizin de ciddi kararlılığı ile bu süreç sokak terörizmine veya vandalizme heba edilmeyecek. Dolayısıyla biz bu çözüm sürecinin kamu güvenliği ile beraber devam etmesinden yanayız ve büyük bir ümitte besliyoruz.”

Bir soru üzerine AKP İl Kongresinde yeniden aday olmayacağını açıklayan Tüfenkçi, “Teşkilatlarımız eğer uygun görürse, genel merkezimiz eğer uygun görürse milletvekilliğine aday olacağız. Uygun görmezse de nefer olarak devam edeceğiz. İl Başkanlığı 4 yıl yeter. Genel seçimin öne alınması gündemdeydi, şuan itibariyle ortadan kalmış gibi gözüküyor. Genel seçimler zamanında yapılacak” şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız