SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkanlığa Aday Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:29:46
Başkanlığa Aday Oldu
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatyalı eski Milli Tekvandocu Nevzat Alaca, düzenlediği iftar yemeğinde Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. 
 
Alaca iftar sonrası yaptığı açıklamada, tekvando sporunun istenilen seviyeye ulaşamadığını söyleyerek, "Tekvando kadar geçmişi olmayan birçok spor dalı bugün büyük bir çıkış yakalarken, tarihi geçmişiyle büyük bir kitleye sahip ve bir olimpiyat sporu olan Tekvando, Türkiye’de istenilen düzeye ulaşamamıştır. Bugün Dünya arenasında altın çağımızı yaşamamız gerekirken, maalesef yanlış yönetimlerle hak ettiğimiz yeri alamamışız. Buna paralel olarak da hayatı tatemilerde geçen, akıttığı ter ile evine ekmek götüren, hayatlarını insan yetiştirmeye adayan siz değerli hocalarım da hak ettiği değeri ve itibarı görmemiştir. Adaletsizlik, eşitsizlik, hor ve hakir görülme diz boyuyken, sadece seçim dönemlerinde hatırlanır olmamız çok acı olmuştur" şeklinde konuştu. 
 
"Bugün Tekvando gerek ekonomik, gerek siyasi, gerek uluslararası arenada hukuki yönden farklı bir nitelik kazanmıştır" diyen Alaca, bundan dolayı tekvandonun çok yönlü etkileri olan toplumsal bir kurum haline geldiğini belirtti. Alaca, "Bu hukuk toplumu, diğer hukuk kurallarından bir farklılık göstermemektedir. Dolayısıyla tekvandonun belli kural ve kaideler çerçevesinde yapılandırılması zorunludur. Adil ve hukuki olmayan bir düzenleme, tekvando toplumunda çeşitli kaotik durumlar sergilemekte, sorunları esaslı bir şekilde çözememektedir. Bu yüzden hukuk kurallarına uymak sportif bir ahlak ve zorunluluk haline gelmiştir. Tekvando camiası kendi ekonomisini nasıl ki kendisi belirliyorsa, yöneticisini, yönetimini ve hukukunu da kendisi belirlemelidir. Çabalarınıza ve emeklerinize bakınca, ülkenin geleceğine yatırım yapan, hayatını insan yetiştirmeye adayan sizlerin, maddi sorunlarla boğuşmaması lazım" diye konuştu. 
 
"Tekvando camiası çalışanlarının alın terini, çilelerini, ızdıraplarını, mücadele azim ve güçlerini bertaraf edip sadece kendilerine ve yandaşlarına menfaat sağlayanların maskesi düşmüştür" ifadelerini kullanan Alaca, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Her türlü imkana sahip Tekvando Federasyonu'nun yanlış idare ve politikalarından tekvando camiasının çok muzdarip olduğunun altını özellikle çiziyorum. Artık sinek öldürmenin değil, bataklığı kurutmanın zamanı gelmiştir. Sizlerle birlikte adil bir yönetim kuruncaya kadar, desteklerinizle bu yanlış sistemi değiştirinceye kadar, sizlerden gelen teveccühle alın terinizi başkalarına sermaye etmemek, Türkiye Tekvando Federasyonunu, sizlerin yani tabanın federasyonu yapıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm bu sorunların üstesinden gelmek, tıkanan sitemi yeniden açmak, adil ve paylaşımcı bir yönetim oluşturmak için, hayatı bu alanda geçen bir kardeşiniz olarak şu saatten itibaren Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanlığı'na aday olduğumu açıklıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız