SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkanlığa Adayım'

A- A+ PAYLAŞ

Faaliyetlerini İstanbul'da sürdürdüğü belirtilen iş adamı Murat Akbulut (fotoğrafta sağ baştaki), 1 Şubat Pazar günü yapılacak Malatyaspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Aksaç Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla kulüp başkanlığına adaylığını açıklayan iş adamı Murat Akbulut, Malatyaspor'un sorunlarını çözmek amacıyla yönetime aday olduklarını, kulübü içinde bulunduğu kaos ortamından kurtarmak için kısa ve uzun vadede planlarının olduğunu söyledi. Akbulut, "Malatya kamuoyunun büyük beklentilerinin olduğunu biliyoruz. Bu beklentileri karşılamak için yönetime aday olduğumuzu ilan ediyoruz. Amacımız Malatyaspor'un içinde bulunduğu kaos ortamına son vermek ve Malatyaspor tarihinde yaşanan başarıları tekrarlamak. Şu anda kulübün içinde bulunduğu durum hepimizi üzmektedir" dedi.

Hazırladıkları kısa ve uzun vadeli projeleriyle Malatyaspor'u içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kurtarmayı hedeflediklerini kaydeden Akbulut, "Valimiz ve belediye başkanımız ile bu konuyu görüştük. Nezaket ziyaretlerinde bulunarak projelerimizi anlattık. Biz kısa ve uzun vadeli projelerle Malatyaspor'u içinde bulunduğu sıkıntılı süreçten kurtarmayı hedefliyoruz. Malatyaspor'da kalıcı başarılar kazanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Genel kurul kararı alınmasının takımı zor durumda bıraktığını söyleyen Akbulut, "Mevcut yönetim 25 Ocak tarihinde olağanüstü genel kurul kararı aldı ve daha sonra genel kurul 1 Şubat tarihine ertelendi. Bu tarihte transfer süresi sona eriyor. Ben kongre tarihinin transfer süresinin sona ermesinden bir gün önce olmasında art niyet ararım" ifadelerini kullandı.

Malatyaspor'un yüklü bir borcunun olduğunun söylendiği, ancak gerçek borcunun ne olduğunun bilinmediğini ifade eden Akbulut, "Kamuya olan borçlar ortada, ancak diğer borçlar hakkında net bir şey yok. Borçlarla ilgili kimse bir açıklamada bulunmuyor. Yani ortada net bir borç tutarı yok" dedi.

Yönetime geldikleri takdirde iki vadede sorunların çözümüne yönelik çalışmalarının olacağını kaydeden Akbulut, "Biz burada yönetime aday olduysak, ilk etapta teknik heyet, futbolcu ve kulüp çalışanlarını rahatlatmak istiyoruz. Bunun için ayırdığımız 600 bin TL ile teknik heyet, futbolcu ve çalışanların maddi sorunlarını bir nebze çözüme kavuşturmak istiyoruz. Radikal kararlar ile çözüm üretmeyi hedefliyoruz. Transfer borsası şu anda kapanmış durumda. Futbolcular gidecekleri takımlara gittiler, bu süreçte transfer çalışması yapmak mümkün değil. Bu nedenle federasyona gerekli parayı ödemeyi ve transfer yapmayı düşünmüyoruz. İkinci etapta ilk amacımız kümede kalmak olacak. Gelecek dönem için yapacağımız transferler olacak. Takımın kümede kalması için elimizden geleni yapacağız. Şu anda mevcut yönetimin transfer için görüştüğü isimler var, ama ben bu bağlantılara güven duymadığım için dikkate almıyorum. Malatyaspor'u bir yerlere getirmek için her şeyi göze aldık" dedi.

Malatyaspor'a şu anda kimsenin yardım etmek istemediğini iddia eden Akbulut, "Bizler Malatyalı arkadaşlarımızla birlikte kendi bütçemizle sorunları çözmek istiyoruz. Malatyaspor'u sermaye şirketi gibi yöneterek, gelecek dönemlerde başarılara kavuşturma amacındayız. Bu yıl takımı ligde tutarak, takımın başına genel menajer getireceğiz" diye konuştu.

PAZAR GÜNÜ..
Malatyaspor'un 25 Ocak Pazar günü yapılması gereken olağanüstü kongresi çoğunluk sağlanamadığı için 1 Şubat Pazar gününe ertelenmişti.

Belediye Konferans Salonu'nda saat 10.00'da toplanacak olan kongre öncesi yeniden aday olmayacağına dair çeşitli açıklamalarına rağmen mevcut başkan Haşim Karadağ ve ekibinin yeniden göreve talip olması bekleniyor. Karadağ'ın aday olmaması halinde yardımcısı Orhan Kaya'nın aday olacağı öne sürülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız