SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkanlık Babayiğit İşi'

A- A+ PAYLAŞ

Göztepe Mahallesi eski muhtarı Muhlis Denizhan'ın mahallesinde kurduğu marketin açılış törenine AKP milletvekili Öznur Çalık, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, AKP il Başkanı Mustafa Şahin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Belediye Meclis üyeleri Nurettin Karaaslan, Vahap Özdemir ile çok sayıda mahalleli vatandaş katıldı.

Açılış öncesi basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan AKP Milletvekili Çalık, Şeker Fabrikası alanında yaptırılacak hastanenin kapasitenin düşürüldüğü yönünde ki soruya "DPT tarafından 650 yatak kapasite geçmişte konuşuluyordu ama kesinlikle 850 yatak kapasiteli olacak" derken, Malatyaspor başkanlığı ve TBMM başkanvekilliği için aday olmayı düşünmediğini ancak "Bana verilecek her türlü görevi seve seve yaparım" diye yanıtladı.

Çalık'a sorulan sorular ve verdiği cevaplar şöyle :

Soru: Yurt dışına bir seyahat yaptığınız. Gezi hakkında bilgi verir misiniz?
Yanıt: BM Nüfus Fonu çalışmaları kapsamında, Anne-çocuk ve sağlık alanında ki son gelişmeleri izlemek için Roma ve Londra'ya giden heyetin içerisinde yer aldım. Gözlemlerimde Türkiye'nin sağlık alanında yaptığı atılımlar gerçekten kayda değer. Performansımız dünya ortalamasının üzerinde.

Soru: TBMM seçimleri var. Başkanvekilliği için sizin de adınız geçiyor. Aday olacak mısınız?
Yanıt: Hayır. Kesinlikle adaylığım söz konusu değil. Başbakan veya Grup kararı ne olur bilemem ama benim adaylığım kesinlikle söz konusu değil.

Soru: Malatyaspor'a başkan adaylığı için sizin isminiz öneriliyor.Var mı öyle bir şey?
Yanıt: Malatyaspor'un her zaman arkasında olduk. Malatyaspor için üzerimize düşen ve bize verilen her türlü görevi yapıyoruz ve Biz Malatya'nın bütün sorunlarına duyarlılıkla koşturuyoruz. Ama başkanlığı düşünmüyorum. Bana bunu layık görenlere teşekkür ediyorum.Ama düşünmüyorum"

Soru: Konuşmanız içinde "Her türlü görevi yaparım" diyorsunuz. Buna başkanlık da dahil mi?
Yanıt: Malatyaspor başkanlığı babayiğit işi. Buna layık arkadaşlarımız vardır. Onlar bu göreve daha layıktır. Malatyaspor konusunda kamuoyundan bir istirhamım var. Kim ki Malatyaspor'a bir tuğla koymuş, onlara değer verelim, onları dövmeyelim. Yoksa Malatyaspor'da kimse görev yapmaz.

Soru: Yeri konusunda kamuoyunda çokça tartışılan Şeker Fabrikası alanın kurulacak olan hastanenin kapasitesinin 850'den 450'ye indirildiği yönünde duyumlarımız var. Doğru mu?

Yanıt: Kesinlikle doğru değil. DPT tarafından 650 yatak kapasiteli bir projeyi kabul etmedik. Kesinlikle 850 yataklı olacak. Ayrıca Projede 750 araçlık otoparkı da yeterli görmedik. Bu sayının 2500-3000 hatta 5000 araçlık kapasiteli otopark olsun istedik.

Soru-yanıt bölümünün bitmesinden ve market açılışından sonra tören sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız