SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkanlık Sistemi Gerekiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:07:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili aday adayı Avukat Bayram Taşkın, Birlik Vakfı'nı ziyaret ederek başkan Sadi Ergül ve yöneticilerle görüştü.

Taşkın'ın bu ziyaretine ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili Avukat Bayram Taşkın, "Türkiye kara cübbeli profesörlerin askeri talimatı ile hazırlanmış olduğu anayasalarla yıllardır idare edildi" dedi. 

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Avukat Bayram Taşkın, Birlik Vakfı yöneticileri ile bir araya geldi. 

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SİYASETİN VAZGEÇİLMEZİDİR"

Ziyarette konuşan Taşkın, " birlik Vakfı Türkiye'de büyük bir görev ifa etmiş, büyük bir boşluk doldurmuş gençliğin yetişmesinde büyük bir emek sarf etmiş vakıflarımızdandır. Bizlerde bu ocaklarda bu vakıflarda yetiştik. Sivil toplum kuruluşları siyasetin vazgeçilmezidir. Vakıflar özlenen neslin fabrikalarıdır. Bizlerin arzusu ise bu tür faaliyet yürüten vakıfların, derneklerin biraz daha canlı olmasıdır. Hep birlikte bu tür faaliyet gösteren vakıfların kalkınması için kendimizi görevli olarak göreceğiz. Bizlerin burada bulunması siyasetin bir gereği olmayacaktır" dedi.

Taşkın Türkiye'nin çağdaş bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Yıllardır Türkiye'de milli idarenin tecelgahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni anayasa çıkmadı ve darbelerden sonra kara cübbeli profesörlerin asker talimatı ile hazırlanmış olduğu anayasalarla yıllardır idare edildi. 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler kapsamında vatandaşımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada güven ve desteği sayesinde yerli, milli, çağdaş ve özgürlükçü bir anayasayı halkımızla buluşturacağız. Yeni Anayasanın devamı niteliğinde olan idare sisteminin değişikliği olan başkanlık sistemini hep birlikte tartışıyor olacağız. İdare mekanizmasının daha hızlı işlemesi ve daha hızlı karar alına bilmesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor. dünyanın bir çok ülkesinde uygulanan başkanlık sistemi başarıya ulaşmış durumdadır. 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizi yeni anayasa ile buluşturduktan sonra ise başkanlık sistemini de vatandaşımız ile buluşturacağız." ifadelerini kullandı. 

Birlik Vakfı Başkanı Sadi Ergül ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bayram bey vakfımıza yabancı olan bir insan değildir. Bayram beyi önce Milletvekili adayı daha sonra ise Milletvekili olarak görmeyi arzu ediyoruz. Bayram beye çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız