SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başkasını Tefe Koyarlardı'

A- A+ PAYLAŞ

CHP adayı Veli Ağbaba, Malatya'nın güzel günlere kavuşması için CHP'nin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi.

CHP adayının çalışmalara ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Veli Ağbaba, AKP iktidarı döneminde Malatya'nın 3 kötü olayla dünya gündemine geldiğini belirterek, Malatya'nın güzel günlere kavuşması için CHP'nin iktidara gelmesi gerektiğini söyledi. Ağbaba, Merkez Fırat Mahallesi, Zafer Mahallesi, Doğanşehir'in köyleri ile Akçadağ'a bağlı bazı köylerde yaptığı toplantılarda, CHP'nin projelerini anlattı.

Fırat Mahallesi’nde yoğun bir kalabalığa konuşan Ağbaba, AKP'nin Malatya'yı büyükşehir vaadiyle oyaladığını belirterek, Başbakan Erdoğan'ın Malatya mitinginden önce AKP il başkanı ve yöneticilerinin "Malatya’da Başbakan bir sürpriz yapacak" sözleriyle halkı umutlandırdığını söyledi ve şöyle devam etti:

"Başbakan Malatya ve kayısının adını ağzına almadı. Sonra ‘Biliyorum ki, benden bugün büyükşehir ile ilgili sürpriz bekliyorsunuz’ dedi. Bir alkış koptu. ‘Arkadaşlar Malatya’nın nüfusu 740 bin, bunun 750 bin olması lazım. Malatya’nın büyümesi lazım. Çocuk yapmamız lazım’ dedi. Siyasi literatüre böylece bir şey daha girdi. Büyükşehir nasıl yapılıyormuş? Yatak odalarında yapılıyormuş. Başbakan Malatya’nın kaderini yatak odalarımıza havale etti. Böyle bir anlayış, böyle bir yaklaşım olabilir mi? Bu, Malatyalılarla dalga geçmektir. Bunu bir başka parti söylemiş olsaydı, tefe koyarlardı.”

Sultansuyu Tarım İşletmeleri’nin satılmak için gün saydığını belirten Ağbaba, “Tekel Sigara Fabrikası yıkıldı. Sümerbank var mı? Yok. Kayısıbirlik yok. Hekimhan Demirçelik vardı, o da kapatıldı, şimdi Hekimhan kabuğuna çekilmiş, küçülüyor. AKP'ye her oy verdikçe, Malatya’nın bir fabrikasını kapattılar. Bu sefer de oy verirseniz, Malatya Şeker Fabrikası satılacak, Sultansuyu satılacak. Haberiniz olsun” diye konuştu.

Ağbaba, Zafer Mahallesi’nde yaptığı konuşmada ise yoksulluk problemini çözene kadar, gece gündüz demeden çalışacaklarını kaydederek, “AKP iktidarında büyüyen; Malatya değil, Zafer Mahallesi değil. Büyüyenler; tefeciler, faizciler, AKP'ye yakın çıkar örgütleri, çıkar odaklarıdır. Büyüyen siz değilsiniz, bunu bilmelisiniz" dedi.

Malatya'nın eski belediye başkanı ve şu anda AKP'den milletvekili adayı olan Cemal Akın'a eleştirilerde bulunan Ağbaba, "2004 yılında Malatya’da aday olan senin belediye başkanın 'Malatya Belediyesi Havayolları Şirketi'ni kuracağım' demişti. 'Malatya’yı uçuracağım' dedi. Hani nerde? Yalanda uçurdular Malatya'yı" ifadelerini kaydetti.

Ağbaba, AKP döneminde Malatya'nın 3 kez Türkiye ve dünya gündemine geldiğini vurgulayarak, "Malatya dünya kamuoyuna Brezilya’dan Japonya’ya, Japonya’dan Küba’ya, Arjantin’den Vietnam’a kadar, Çin’e kadar bir şeyle gündeme geldi. O da Zirve Yayınevi cinayetiydi. 3 tane insan, misyoner oldukları iddiasıyla ağzı süt kokan bebeler tarafından katledildi. Malatya bununla gündeme geldi. Herkes bununla Malatya’yı duydu mu? Duydu. Bir de yine bunların döneminde 30 bin insan ishal oldu. Neden? Sudan” dedi. Ağbaba, çocuk yuvası skandalının da bu iktidar döneminde yaşandığını belirterek, AKP iktidarının Malatya'yı dünyaya bu olaylarla tanıttığını vurguladı.

Bu arada Ağbaba, Doğanşehir ilçesinin köylerini de ziyaret ederek, “Yoksulluğu yenmeden hiçbirimizin mutlu olması mümkün değil. Şimdi sosyal devlet diyoruz. Sosyal devletin en önemli görevi; kendi yoksulunu, kendi yurttaşını onurlu bir şekilde yaşatmak. Kendi yurttaşını dilenci durumuna düşürmemek. Biz insanlarımızın onurunu koruyarak, her aileye maaş vereceğiz” dedi.

Siyasi Partiler Kanunu'nu da değiştireceklerini ifade eden Ağbaba, “Seçim bildirgemizde diyoruz ki, anayasayı değiştirirken yapacağımız birinci şey; siyasi partiler kanununu değiştirmek. Bu siyasi partiler kanununu Türkiye’de demokrasinin önündeki en büyük engel. Bu kanun, milletvekilini halkın değil genel başkanın seçmesini sağlıyor. Dolayısıyla milletvekilleri, halkın vekili değil, genel başkanın vekili oluyor. Halkın seçmediği milletvekilleri, buraya gelmezler" diye konuştu.

Öte yandan Ağbaba, seçim ziyaretleri kapsamında Akçadağ ilçesine bağlı Aksaray, Şıhlar, Aşağı Örüçkü, Yukarı Örüçkü, Ilıcak, Keklikpınarı ve Kadıibrahim köylerinde de vatandaşlarla biraraya gelerek, düzenlediği toplantılarda halkın sorunlarını dinledi ve CHP'nin projelerini anlattı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız