SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkavak'ta Şenlik

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:27:43
Başkavak'ta Şenlik
A- A+ PAYLAŞ
Hekimhan Başkavak köyü ikinci kez şenlikle bir araya geldiler. Hasret giderme, çocukların ve gençlerin tanışması, birlik ve beraberlik amaçlı olarak düzenlenen etkinklik Cumartesi akşam gerçekleştirildi. Cem Ercan’ın sunumu ile gerçekleşen etkinliğe Hekimhan Belediye Başkanı M. Sait Özoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ali Samet Çalışkan, CHP Hekimhan ilçe başkanı Murat Karayazıcı, Almanya Hekimhanlılar Dernek Başkanı Ali Ercan, Başkavak köylüleri katıldılar. Başkavak Köyü Derneği Başkanı Abidin Takmaz, Araştırmacı-Gazeteci Süleyman Özerol, Hekimhan Belediye Başkanı M. Sait Özoğlu, Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüsniye Takmaz Hüsniye Takmaz birer konulma yaptılar. Türküler çalınıp söylendi, halk oyunları oynandı…
 
Konuşmalar…
 
Saygı duruşu ve istiklal Marşının söylenmesinin ardından Başkavak Köyü Derneği Abidin Takmaz konuşmasını yaptı ve "Yurt içinde ve yurt dışında çalışan gençlerimiz hasret gidermek, çocuklarımızın birbirini tanıması, birlik ev beraberliğin önemini kavramaları için bu şenliği düzenlemiş bulunuyoruz. İkincisini düzenlediğimiz bu tanışma toplantısı şenliğine destek veren arkadaşlara, toplanmış olduğumuz alanın genişletilmesinde çalışan arkadaşlara, bizlerden hiç bir aman desteğini esirgemeyen Başkavak köyü halkına huzurunuzda teşekkür eder, saygılar sunarım."dedi.
 
Araştırmacı-Gazeteci Süleyman Özerol otuz yıla varan süre içinde Ballıkaya ve çevresinde derleme ve araştırmalar yaparken Başkavak’tan da derlemeler yaptığını belirterek köyün tarihçesine kısaca değindi.
 
Hekimhan Belediye Başkanı M. Sait Özoğlu, Başkavak köyünü yarım yüzyıldan fazla bir zamandır tanıdığını dile getirdi ve etkinliği düzenleyenler teşekkür etti.
Alevi Bektaşi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hüsniye Takmaz özellikle gençlere önem verilmesi ve aydınlık bir gelecek için gençlerin iyi yetişmesi gerektiğini dile getirdi.
 
Etkinlikler…
 
Konuşmaların ardından yemek sunumu yapılırken türküler çalınıp söylendi. Başkavak köyünden Doğan Albayrak, Uğur Ercan, Pehlül Alkan, Nesimi Takmaz, Hasan Takmaz, Yusuf Takmaz, Aytekin Takmaz Salıcık köyünden Onur Mutlu, Çanakpınar köyünden Erdal Koç, İğdir köyünden Sibel turan…
 
Dört kişinin katıldığı esprili bıyık yarışmasını Süleyman Takmaz kazandı.
 
Şah Hüseyin Takmaz ve Hatice Takmaz Yusuf Takmazın bağlaması eşliğinde birlikte türküler söylediler.
 
Program aralarında Bektaş Koç’un zurnası, Aytekin Takmaz’ın davulu eşliğinde halk oyunları oynandı.
 
Açık artırma ve muhtar Hasan Takmaz Yükselir'in kapanış konuşması ile program sona erdi. 
 
HABER-FOTO: Süleyman ÖZEROL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız