SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basketbol 12. Grupta Çekişmeli Maçlar

0
Güncellendi - 2016-01-30 01:31:12
Basketbol 12. Grupta Çekişmeli Maçlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Atatürk Spor Salonu'nda başlayan Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi (EBBL) 12. Grup müsabakaları zevkli ve çekişmeli maçlara sahne oluyor.

BAĞLAR BELEDİYE İKİNİ ÇEYREKTE MAÇI KOPARDI

Grubun ilk müsabakasında Diyarbakır Bağlar Belediye ile Muş Spor 1917 karşı karşıya geldi. Özkan Çağlayan-Seren Erpolat hakem ikilisinin yönettiği müsabakaya iki ekipte hızlı başladı.

İlk çeyrekte hücumda iyi işler yapan takımlar, karşılıklı sayılar üretti. Faul atışlarında iyi bir yüzdeyle oynayan Bağlar Belediye, çeyreği 19-15 üstün tamamladı.

Müsabakanın ikinci çeyreğinde Bağlar Belediye, hem hücumda hem de savunmada daha iyi olan taraftı. Dış atışlarda yüksek bir yüzde yakalayan Diyarbakır ekibi, ilk yarıyı 48-32 önde tamamladı.

Bağlar Belediye ikinci yarıda da üstünlüğü elden bırakmadı. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Bağlar Belediye, üçüncü çeyrekte 22 sayı üretti. Muş Spor 1917 ise bu çeyrekte 15 sayı kaydetti.

Son çeyrekte iki takımda da yorgunluk belirtisi baş gösterdi. Hücumda iki takımda sayı üretti ancak savunmada aynı başarıyı gösteremedi. İki takımında 19'ar sayı ürettiği son çeyrek sonucunda Bağlar Belediye müsabakayı 89-66 kazandı.

SİVEREKLİLER FARKA GİTTİ

Günün ikinci müsabakasında Siverekliler ile Hakkari Gençlik karşılaştı. Mehmet Emin Demir-Erkan Özpolat hakem ikilisinin yönettiği müsabakayı, Siverekliler 84-65 kazandı.

Müsabakaya iyi başlayan Siverekliler, ilk çeyrekte dış atışlarda iyi bir yüzdeyle oynadı. Boyalı alanda da sayı üreten Siverekliler, çeyreği 15-10 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte iki takım karşılıklı sayılar üretti. Dış atışların etkili olduğu ikinci çeyrekte Siverekliler 25, Hakkari Gençlik ise 21 sayı kaydetti. Siverekliler, 40-31 devreyi üstün tamamladı.

Üçüncü çeyrekte Siverekliler, kaldığı yerden devam etti. Dış atışlarda yüksek bir yüzde ile oynayan Siverekliler, bu çeyrekte 28 sayı üreterek, farkı açtı. Üçüncü çeyrekte Hakkari Gençlik 17 sayı atabildi.

Son periyotta iki takımda oyundan düştü. Hakkari Gençlik, son çeyrekte üstün gözükse de Siverekliler farkın kapanmasına izin vermedi. Siverekliler, son çeyrekte 16, Hakkari Gençlik ise 17 sayı üretti. Siverekliler, sadece son periyodu geride bitirdiği müsabakayı 84-65 kazanmasını bildi.

ELAZIĞ İLK YARIDA İŞİ BİTİRDİ

Günün son müsabakası Mardin İdman Yurdu ile Elazığ İl Özel İdare arasında oynandı. Merve Adsan-Abdulaziz Gül hakem ikilisinin yönettiği müsabakayı, Elazığ İl Özel İdare 69-53 kazandı.

İlk çeyrek sayı üretme açısından çok kısır geçti. Hücumda iki takımda pek varlık gösteremezken, faul atışları etkili oldu. Mardin İdman Yurdu bu çeyrekte sadece 5 sayı üretirken, Elazığ İl Özel İdare 11 sayı kaydetti.

İkinci çeyrek iki takımda hücumdaki işleri biraz düzeltti. Karşılıklı sayıların üretildiği ikinci çeyrekte hücumda daha etkili taraf olan Elazığ İl Özel İdare, 21 sayı attı ve soyunma odasına 32-20 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte de iki taraf hücumlarda varlık gösteremedi. Sayı açısından kısır geçen müsabakanın üçüncü çeyreğinde Elazığ İl Özel İdare 17, Mardin İdman Yurdu ise 13 sayı kaydetti.

Son çeyrek karşılıklı sayılarla geçti. İki taraf hücumda etkili olmak için savunmada açık verdi. İki takımında 20 sayı ürettiği müsabakayı Elazığ İl Özel İdare 69-53 kazandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız