SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Basketbol Hakem Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Basketbol C Klasman Hakemliği eğitim semineri başladı.

Öğretmenevi'nde yapılan seminere, Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, FIBA Hakemi Rüştü Nuran, A Klasman Gözlemcileri Ali Kemal Çımagil ve Nazmi Değirmenci katıldı.

Malatya ve il dışından gelen 24 hakem klasmanlarını yükseltmek ve hakemlik hakkında detaylı bilgi sahibi olmak amacıyla iki gün boyunca eğitime tabi tutulacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin seminerde yaptığı konuşmada, Basketbol sporuna son dönemlerde yoğun bir ilginin olduğunu ifade ederek, "MHK olarak, dört ilde eğitim semineri vermeyi planladık. Bundan önce Kütahya, Amasya ve Nevşehir'de eğitim semineri verdik. Malatya ise, eğitim seminerlerinde en son durağımız. Genellikle eğitimlerimizi farklı illerde vermeyi hedefliyoruz. Malatya'yı seçmemizin nedeni ise, burada iyi bir potansiyel ve ev sahipliği var. Burayı hakemliğin başlangıç mektebi gibi düşünün. Bizim amacımız, klasman hakemliği anlamında sizlere bir ehliyet kazandırmak. Sizler çok büyük özenle buraya geliyorsunuz. Basketbola çok büyük bir ilgi var. Basketbola bu kadar talebin olması bizleri sevindiriyor. Basketbol, itibarlı bir hale gelmiştir. Bizde bu talebi iyi değerlendirmek amacıyla, özenli davranıyoruz. Her bölgede aynı eğitimlerle, eğitim seviyesini yükseltmenin gayretindeyiz" dedi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı ise, Bu tür organizasyonların Malatya'da olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan sonrada bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından, FIBA Hakemi Rüştü Nuran, A Klasman Gözlemcileri Ali Kemal Çımagil ve Nazmi Değirmenci, C Klasman Hakemliği semineri verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız