SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Baskı Yaptı, Beceremedi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:24:44
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP'nin Malatya’nın Hekimhan ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etmesinin ardından oy pusulalarının getirildiği Malatya Adliyesi önüne gelerek nöbet tutmaya başladı. 

Hekimhan ilçesinde seçimi, CHP Belediye Başkan Adayı Ali Seydi Millioğulları 44 oy farkla kazanmıştı. AKP’nin İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz üzerine, oy pusulaları yeniden sayılması için gece saatlerinde İl Seçim Kurulu’na getirildi. İl Seçim Kurulu'nun oyların yeniden sayılması kararına CHP YSK nezdinde itiraz etti.

Oy pusulalarını yeniden sayılıp sayılmaması konusunda Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği karar beklenirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Ali Seydi Millioğulları ve çok sayıda partili adliye önünü gelerek beklemeye başladı.

AĞBABA'DAN AKP'Lİ MİLLETVEKİLİNE AĞIR TEPKİ..

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "AKP’li bir milletvekili özellikle burada yargıyı, hakimleri, seçim kurulunu baskı altına alarak büyük bir gerginliğe sebep olmakta. Hekimhan’da insanların üzerinde baskı yaptı, şantaj yaptı, beceremedi. Seçimde Hekimhan CHP’yi seçti. Şimdi aynı vekil Adliye koridorlarını gezerek,  seçim kurullarını gezerek açıkça baskı altına almaya çalışıyor. Maalesef burada masa başında seçimi kazanmaya çalışıyor. Maalesef güç zehirlenmesi içerisinde, her şeyi ‘Ben ne istersem o olsun’ diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız, bir anlayışla karşı karşıyayız. Ama ona pabuç bırakacak değiliz.  Her ortamda onunla mücadele  edeceğiz. Ona pabuç bırakmayacağız, onu söyleyeyim. Öyle hakimi etki altına alarak, seçim kurulunu etkisi altına alarak, bütün kurumların başıymış gibi kendisini göstererek gezen o vekile de dersi vereceğiz. Onu söylemek istiyorum. Malum milletvekili ve malum iktidar Hekimhan’da tehditle yapamadığını şimdi masa başında yapmaya çalışıyor. Mahkeme koridorlarında geziyor. Geçtiğimiz gün Hekimhan’daydı, bugün Malatya’da. Güç zehirlenmesine bulaşmış, ama kendinde hiç meziyet olmayan, sadece başbakanın eteğine tutunmuş, sadece hükümetin gücüne tutunmuş bir anlayışla karşı karşıyayız. Kendisinin gücü yok, kendisinin bir etkisi yok. Oylarımızı çalmaya çalışıyor, buna izin vermeyeceğiz."diye konuştu.

Ağbaba'nın hedefindeki ismin, AKP Milletvekili Öznur Çalık olduğu ifade ediliyor.

"BÖYLE BİR SEÇİM OLMAMIŞTI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, “Türkiye’nin her yerindeyiz çünkü Türkiye bu seçimleri yapamamıştır. 50 yıldan beri en şaibeli seçim yapılmıştır. Bütün Türkiye'de büyük bir şaibe altında olan seçimler vardır. Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’de dürüstlüğe yakın yapılmaya çalışan seçimleri de berbat etmiştir. Buradayız, nöbetteyiz. Yurttaşlarımızla beraber oylarımıza sahip çıkmak için buradayız. AKP, 12 yıllık iktidarlık döneminde ilk defa bu dönemde bir düşüş yaşadı ve bu düşüş giderek de devam edecektir. Türkiye 6-7 gündür oylarını sayamıyor, böyle bir sistem olamaz. Şimdiye kadar böyle bir seçim yaşanmamıştı. Geçerli ve geçersiz oylar birbirine karıştırılıyor. Bilerek yanlışların yapıldığı böyle bir seçim olmamıştı” diye konuştu.

CHP Hekimhan Belediye Başkan Adayı Ali Seydi Millioğulları da, yapılacak sayım sonucunda yine kendilerinin kazanacağını söyledi.

CHP’lilerin Malatya Adliyesi'nin önündeki bekleyişi sürerken, YSK’nın oyların yeniden sayılıp sayılmayacağına dair vereceği karar bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız