SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Baskil- Battalgazi Kardeş"

0
Güncellendi - 2016-01-06 20:08:24
A- A+ PAYLAŞ

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, her iki ilçenin komşuluk ilişkilerinin yanı sıra sorunları konuşuldu.

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, beraberinde Baskilliler Derneği Başkanı Mustafa Naci Yağır ve dernek yönetimi ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Baskil Belediyesi ile Battalgazi Belediyesi’nin kardeş belediye olduğunu belirterek, “2007 yılından bu yana Baskil Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi kardeş belediyelerdir. Kardeş belediye protokolümüz var. Zaman zaman başkanımla kardeş belediye olmamız hasebiyle görüşmelerimiz oluyor. Bu günde Malatya’mızda yeni kurulan Baskilliler Derneği Yönetim Kurulu ile birlikte Selahattin Gürkan başkanımızı ziyaret ettik. Malumunuz Battalgazi Belediyesi ile Baskil Belediyesi aynı zamanda komşu belediyelerdir. İnsanımızın gidiş gelişleri olması hasebiyle birbirleriyle münasebeti oluyor. Bu manada bazı sorunları görüşmek için Selahattin başkanımızla istişare yapmak için buradayız. Birçok konuda kendileriyle görüşmelerimiz oluyor. Her ne kadar kardeş belediye olsak da Battalgazi Belediyesi Metropol ilçe olması hasebiyle abi belediyemizdir. Birçok konuda bize öncülük ettiler. Hem fikir hem de destek manasında bize yol gösterici oldular, ışık oldular. Ben bu manada belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlerde küçük kardeş belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah bundan sonrada abi belediyemiz bize her konuda yardımcı olurlar, destek olurlar” dedi.

Baskilliler Derneği Başkanı Mustafa Naci Yağır ise, “Bizlerde Baskilliler Eğitim Kültür Derneği olarak sayın Baskil Belediye başkanımızla birlikte Selahattin Gürkan başkanıma nezaket ziyaretinde bulunduk.  Bizleri kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz bizim Baskilli hemşehrilerimiz yoğunluklu olarak Battalgazi sınırları içinde yaşamaktalar. Bu vesileyle sıkıntılarımızı da başkanımıza ilettik. Bizleri dinledikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, iki komşu ilçenin komşuluk ilişkilerine dikkat çekerek, “Sayın Baskil Belediye Başkanımız ve sayın dernek başkanımızın da ifade ettiği gibi Baskil ve Battalgazililer yakın akrabalık ilişkileri olan iki ilçe. Biz bu anlamda 2007 yılında o dönemin belediye başkanı ile yaptığımız görüşmeler sonunda her iki belediye de meclislerinde kardeşlik protokolü imzaladı. Kardeş ilçe ilan edildi. Bütün ‘mü’minler kardeştir’ anlamında da kardeşiz. Kadim kültürümüzden dolayı kardeşiz. Baskillerle bizim çok yakın ilişkilerimiz var. Baskil’e biz eskiden öte geçe yani yakın anlamında ifadelerde bulunurduk. Baskil nüfusunun önemli bir kısmı gerek ticaret, gerek eğitim konusunda Malatya ve Battalgazi ile içli dışlı olmuştur. Hatta Baskil’de yaşayan nüfustan çok daha fazla kısmı Battalgazi sınırları içerisinde yaşamaktadır. Bu anlamda Baskil ile Battalgazi arasında Kadim’den gelen bir hukuk, ayrıca meclislerinden geçen bir kardeşlik protokolümüz var. Battalgazi nüfusu ve geliri daha fazla olan bir ilçe. Bize düşen bir sorumluluk olursa seve seve yerine getiririz. İnşallah buradaki ekibimizle birlikte Baskil Belediye Başkanımızı en kısa zamanda ziyaret etmek isteriz. Bizimde Battalgazi Belediyesi olarak Baskil’e kalıcı olacak ve zihninde bizleri hatırlatacak ve Malatya ile o köprünün sağlıklı bir trafik akışını sağlayacak bir hizmet noktasında sayın başkanımızla değerlendiririz. Yani kendilerinin de ifade ettiği gibi abi-kardeşlik ilişkisi içerisinde üzerimize düşen sorumluluk ve yükümlülük ne ise onun gereğini yerine getirme noktasında gerekli çalışmaları ekibimizle birlikte yapacağız. Biz kendilerini burada görmekten ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız