SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baskil'de Kayısı Çalıştayı

0
Güncellendi - 2018-09-21 05:05:21
Baskil'de Kayısı Çalıştayı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'ın Baskil ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kayısı Çalıştayı yapıldı.

Baskil Belediyesi Şehit Fethi Sekin Kültür Merkezinde düzenlenen çalıştayda konuşan Elazığ Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, çalıştayın kayısının üretimden pazarlamaya kadar sorunlarının ve çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla organize edildiğini söyledi.

Kayısı üreticilerinin son yıllarda daha bilinçli hareket ederek bakım ve zirai mücadele ile sigorta konularında hassasiyet gösterdiğini kaydeden Karahan, daha kat etmeleri gereken çok yol olduğunu belirtti.

Karahan, çalıştayın ülke tarımına hayırlar getirmesini diledi.

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat da ülkenin en önemli kayısı üretim merkezlerinden Baskil'de kayısının ilçenin temel geçim kaynağı olduğunu kaydetti.

Akmurat, şöyle konuştu:

"Kayısının sorunlarını tartışırken Baskil'in bütün sorunlarını tartışmış olacağız. Kayısı üretimi, üreticilerimizi, ihracatçılarımızı, esnafımızı, tarıma dayalı sanayimizi, kayısıda çalışan tarım işçileri, çevre illerden gelen mevsimlik tarım işçilerini, Baskil ekonomisine olan dolaylı katkısı nedeniyle tüm halkımızı ilgilendirmektedir. Çalıştayın hayırlar getirmesini diliyorum."

Çalıştaya, Baskil Kaymakamı Uhud Emre Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayaz, kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve üretici birlik başkanları, muhtarlar ve çok sayıda üretici katıldı.

Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ESNAF (5 yıl önce)
    Vekillerimizin çok isi var atamalardan fırsat bulamıyorlar maskiye genel müdür üniversiteye rektör atamaları
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Helal olsun Baskillilere. Malatyayı ele geçirdiklerinin manifestosu. Hayırlı olsun Kendini Malatyalı zannedenler kına yaksın. Otursun başka hiç bir şey yapmasınlar.
    0
    0
    Yanıtla