SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Baskilliler Öte Geçedeki Akrabamız"

0
Güncellendi - 2016-11-23 17:01:30
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Baskiller Eğitim Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi ile Baskil Belediyesi’nin iki kardeş belediye olduğunu söyledi.

Yeni Baskiller Eğitim Kültür Dayanışma Derneği’nde düzenlenen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, Yeni Baskiller Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Naci Yağır, dernek yönetimi ve Malatya’da yaşayan Baskilliler katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Baskil Belediyesi ile Battalgazi Belediyesi’nin kardeş belediye olduğunu belirterek, “Baskilliler bizim Eskimalatya'da öte geçe diye tabir edilir. Yani suyun ötesindeki dostlarımız, kardeşlerimiz ve akrabalarımız şeklinde değerlendiriyoruz. Biz değerlendirmemizi yaparken özellikle, hemşeri hukuku içerisinde Baskil bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Baskilliler kibardır, naziktir, nezihtir, zarif insanlardır. Kötülüğü sevmeyen,  topluma adaptasyon ve uyum noktasında azami fedakarlığı gösteren ve gittiği şehre bir katma değer üretme gayreti ve çabası içerisinde olan ve oranın ekonomisine, oranın sosyal ve kültürel yapısına katkıda bulunan insanlar olarak tarif ediyoruz” dedi.

Belediye hizmetlerini 5 temel üzerine yürüttüklerini belirten Başkan Gürkan, “Partimizin yerel yönetim programlarında 5 temel ilke vardır. Bunlar, Çevrenin korunması, Kültürel, Sosyal, Hizmet ve Katılımcı belediyecilik. Biz katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde, esasında şehrimizin değerlerini ifade eden, sizler ve diğer sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, yerel önderler, sendikalar, meslek kuruluşlarını içine alan ve onlarla yaptığımız istişareler neticesinde yol haritamızın ve yön pusulamızın belirlenmesine çok dikkat ederiz. Baskilliler Derneği de bize önemli katkılar sağlamıştır. Biz Şehrül Emin görevini isminde ifade edildiği gibi o lafza sadık kalmaya gayret ediyoruz. Hiç bir mesleğe Şehrül Emin diye bir unvan verilmemiştir. Bu unvana sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Ve bununda gereğini yerine getirme konusunda azami titizliği ve hassasiyeti göstermek durumundayız. Bizim ilçemizin nüfusu, gündüz 550-600 bin, gece ise 320 bin civarında kayıtlı nüfusumuz var. Biz bu 320 bin üzerinden aldığımız payları, hizmet noktasında adil ve adaletli olmaya gayret ediyoruz. Biz Belediyeye geldikten sonra Hizmet belediyeciliği ve kültürel belediyecilik anlamında büyük atılımlar yaptık. Burada kameraların ve sizlerin önünde açıkça şunun altını çizerek söylüyorum. Türkiye'de hiç bir belediye şu anda Battalgazi Belediyesi’nin hız performansının yüzde 50 seviyesinde değildir. Hangi belediyeyi alırlarsa alsınlar. Yüz yıllık bir belediye düşünün, Türkiye’de en  üst seviyede temayüz etmiş, o belediyelerde hangi imkanlar varsa Battalgazi Belediyesi bu 2,5 yıllık süreç içerisinde aynı imkanlara sahip. Buda bir mucizedir, Cenab-ı Allah'ın takdiridir. Burada Nefs-i emmare anlamında söylemiyorum. Sadece milletimiz, halkımız, hemşerilerimiz bunu bilsin. Yani arkadaşlarımızla gece demeden, gündüz demeden, hakikaten büyük gayretler içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi olarak 2,5 yıl içerisinde önemli hizmetleri hayata geçirdiklerini belirterek, “Bugün 2,5 yıl içinde Battalgazi’de asfalt tesisleri kurulmuş ve üretime geçmiştir. Konkasör Tesisi kurulmuş ve üretime geçmiştir. Bir taraftan da çevrenin güzelleşmesi anlamında parktır, bahçedir, çevre düzenlemesidir, bunları yapacak iş makinalarının alınması, bütün bunların yanında hizmet binalarının yapılması ve tarihin korunması noktasında hakikaten büyük gayret sarfediyoruz. Bugün bir 100 yıllık belediyede ne varsa burada hepsi mevcuttur” diye konuştu.

Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat’ta, İslam coğrafyasının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, “Coğrafyamız 150 yıldır malesef rahat olmadı. 150 yıldır coğrafyamızda Abdulazize yapılmak istenen şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılmak isteniyor. Abdulhamite yapılmak istenen yine aynı şekilde şu anki Cumhurbaşkanımıza yapılmak isteniyor. Menderes'in, akibeti, Rahmetli Turgut Özal ve Erbakan hocamızın yaşamış oldukları, şu an yine aynı senaryo, aynı hikaye, aynı entrika, malesef ülkemizin üzerinde kara bulutlar şeklinde dolaşmaktadır. Ama Allah'a hamdolsun insanımız, eski insanımız değil” dedi.

Yeni Baskiller Eğitim Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Naci Yağır ise, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, programa gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Bülten

baskilli2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız