SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baskın Denetimler

A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce akaryakıt istasyonları, 4 kurumun elemanlarından oluşturduğu ekiplerce de kafe ve kafeteryalar denetledi.

AKARYAKIT İSTASYONLARI..
Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü görevlileri tarafından ani baskın düzenlenen akaryakıt istasyonlarında özellikle akaryakıt pompaları ve LPG'lerde gerçek litre verilip verilmediği kontrol ediliyor.

Yetkililer, "Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü denetiminde bulunan petrol istasyonlarının denetimiyle ilgili ani baskın düzenlemesiyle ilgili olarak, "3516 sayılı ölçü ve ayarlar kanununa istinaden bakanlık tarafından verilen yetki ile denetim ve kontrolleri yapıyoruz. Yasaya uymayanlar hakkında adli ve idari soruşturma ve cezai işlemler yapıyoruz" dediler.

Bu arada, geçen yıl yapılan ani denetimlerde ise 89 akaryakıt istasyonu, 80 LPG satış istasyonu ve 218 de araç baskülleri olmak üzere toplam 387 adet işyerinin denetlendiği de bildirilip, bin 645 adet sayacın denetlendiğini ve 6 işyerine ceza uygulandığı kaydedildi.

KAFELERDE DENETİM..
Öte yandan, Malatya'daki kafe ve kafeteryalara polis, belediye, SGK ve maliye ekiplerince baskın düzenlendi.

Kafe ve kafeteryalara yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Vergi Dairesi, Belediye Ruhsat, Çevre ve Zabıta ekipleri ile Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekiplerince ortak operasyon düzenlendi.

Eş zamanlı yapılan uygulamada Ahlak Bürosu ekiplerince 6 işyerinde Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten 12 kişi hakkında işlem yapılırken, Sosyal Güvenlik Kurumu ekiplerince 13 işyerine sigortasız işçi çalıştırmaktan yaklaşık 43 bin TL para cezası kesildi. Belediye Çevre Müdürlüğü ekiplerince 5 işyerine canlı müzik yayını ile ilgili olarak tutanak tutulurken, Belediye Ruhsat Servisi ekiplerince de 5 işyerine İşyeri Açma-Kapama Yönetmeliğine aykırı hareket etmekten tutanak tanzim edildi.

Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ise 13 işyerine Vergi Usulsüzlük Kanununa muhalefetten 3 bin 540 TL para cezası kesildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız