SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkonsolos Açıklamaları

A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Adana Başkonsolosu Eric Green, Türkiye'nin Kuzey Irak'a tek başına girmesinin zekice bir hareket olmayacağını ileri sürdü.

Malatya ziyareti programında Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden ABD Adana Başkonsolosu Eric Green ilginç açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Malatya ziyareti programında dini cemaatleri de ziyaret edeceğini söyleyen ABD Adana Başkonsolosu Eric Green, Malatya'daki yayınevi cinayetlerine işaret ederek, "Bildiğiniz gibi burada bir ölüm olayı meydana geldi.Bu tür kızgınlıklara öfkelere karşı durmak bence bütün ülkelerin göstermesi gereken tepki olduğunu düşünüyorum. Bunu yapmanın bir yolu da bu olaylarda direk etkilenen insanları ziyaret etmek olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'a müdahalesi ile ilgili olarak sorulan bir soruya cevap veren ABD Adana Başkonsolosu Eric Green, "Türkiye'nin tek taraflı olarak Kuzey Irak'a girmesinin pek zekice olacağını düşünmüyorum. Bu konunun Türk kamuoyu içinde kızgınlık yarattığını biliyorum, onu anlıyorum. Bu sorunun bütün şekillerine cevap vermek üzere Türk hükümeti ile çok yakın bir çalışma içerisindeyiz. Hem onların Kuzey Irak'taki varlıkları ve hem de mali kaynaklarının kurutulması ve böyle işbirliği içinde çalışmanın bu olayı çözmede en iyi yaklaşım olacağını düşünüyoruz. Çalışmalar başladı. Biz de sonuçlardan memnun değiliz. Türk meslektaşlarımızla konu üzerinde daha fazla çalışmamız gerektiğini söylüyoruz. Türkiye vatandaşlarının terör örgütü tarafından öldürülmeleri sürdükçe bu durum kabul edilemez. Müttefikiniz olarak bu olayı sonlandırmak için çalışmalar yürüteceğiz. Bizim attığımız adımlar devam ediyor. Batı ülkelerinde, Avrupa ülkeleri ile ortak aldığımız önlemler de var. Cebimizde tarihlerle ilgili olarak bir takvim yoktur" diye konuştu.

Bir gazetecinin ABD'nın Irak'ı işgalini zekice bulup bulmadığı ile ilgili bir soruya cevap veren ABD Adana Başkonsolosu Eric Green, "O konuda epey anlaşmazlıklar var. Amerika'da herkes o konuda hem fikir değil. O dönemde elde ettiğimiz istihbarı bilgilere göre, bizim önderlerimiz o tür bir operasyonun doğru olduğunu düşündüler. Şimdi karşı karşıya bulunduğumuz durum ise Irak'ı daha iyi bir yere ve konuma getirmektir. Oradaki istikrarsızlığı, aynı zamanda gruplar arasındaki çatışmaları göz önüne aldığınızda bunun bir meydan okuma olduğunu da görüyoruz. Önemli olan oradaki gruplarla, komşu ülkelerle Türkiye'de dahil olmak üzere birlikte çalışmak ve Irak'ı daha iyi bir konuma getirmektir" şeklinde konuştu.

Irak'ın Saddam döneminden daha kötü olduğu iddiaları ile ilgili olarak bir soruya da ABD Adana Başkonsolosu Eric Green şu cevabı verdi:

"Bu konuyla ilgili olarak değişik görüşler var. O diktatörün artık Irak'tan sorumlu olmaması çok iyi. Oradaki istikrarsızlık ve sürekli yaşam kaybı rahatsız edici.Oradaki sorunu müttefiklerimiz ve orada bulunan gruplarla çözmemiz çok iyi olacak."

Bu arada başkonsolosun; Vali, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, Baro, Gazeteciler Cemiyeti ve CEM Vakfı'nı ziyaret ettiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız