SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başkonsolosa Sorduk.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:15
A- A+ PAYLAŞ

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. 

Malatya’da üç gündür sivil toplum kuruluşları ile görüşen ABD Adana Konsolosu Espinoza’yı, MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

MAZLUMDER Malatya Şubesi tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Kabulde, derneğimiz hakkında bilgi veren Başkan Kadir Yılmaz bey, şu anda Sivas, Başbağlar, Irak ve Afganistan'da yaşanan olaylar hakkında, Suriyeli ve Afgan mülteciler konusunda komisyonlar kurup çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Kadir Yılmaz'ın konsolosa sorduğu 'ülke kamuoyunuzda Guantanamo, Ebu Gureyb gibi insanlık dışı uygulamalara tepki var mı ya da hangi seviyede' sorusuna sayın konsolosun verdiği yanıt; 'bu konu ABD kamuoyunda ve ülkede bulunan sivil toplum örgütlerince şiddetle eleştirilmekte' şeklinde oldu. Ayrıca derneğimize ziyaret maksadının Malatya ve Türkiye'de 'insan hakları ihlalleri' konusunda merak ettikleri konuları öğrenmek olduğunu ifade eden konsolos, Türk halkının adalete bu kadar güvenmesinin sevindirici olduğunu dile getirdi. Dernek başkanımız son olarak, adalet sisteminde düzelmeler olduğunu, halkımızın eskiye oranla adalet sistemine daha fazla güvendiklerini ifade ederek ziyaretlerinden dolayı konsolosa teşekkür etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız