SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başkurt'tan 'Takım Olamadık' İtirafı

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu üyesi Ali Osman Başkurt, AKP'li Malatya Milletvekilleri olarak bir ekip olamadıklarını söyleyerek, "İnşallah önümüzdeki seçimde daha iyi bir takım kurmaya çalışacağız" dedi.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, merkez ilçe başkanı Celal Ekici ve Kadın Komisyonu Başkanı Emine Akyurt ile basın toplantısı düzenleyen Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, 2 aydır Malatya'da bulunduğunu ve köy köy gezdiğini bildirdi.

"Köyleri dolaşmak er meydanıdır." diyen ve iki ayda 9 bin 700 kilometre yol kat edip, 450 civarında muhtarla görüştüğünü ifade eden Başkurt, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi kanalıyla köylere 32 milyon YTL'lik köylere yatırım yapıldığını anlattı. Milletvekili Başkurt, ilde tarihi eserlerin onarımı için 22 milyon YTL'si Battalgazi ilçesinde olmak üzere toplam 62 milyon YTL ödenek ayrıldığını da vurguladı.

En sık dile getirilen sorunların kayısıya don vurgunu nedeniyle çiftçi mağduriyeti, sulama suyu yetersizliği, sağlık personelinin ilçe ve köylerde yetersizliği olduğunu belirten Başkurt, iletilen konuları ilgili kurumlara bildirdiğini ve sıkı takipçisi olduğunu kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandırırken, AKP'li Malatya Milletvekilleri olarak bir takım olamadıklarından şikayetçi olan Başkurt, "İlden 5 milletvekili seçildik. 2'si başka partiye gitti. Bunda benim de, partimin de hatası olmuştur, aday seçiminde.

5 kişiydik. 5 milletvekili Malatya çıkardı. Ancak 2 milletvekili bizden ayrıldı. Bir takım olamadık, bir ekip çalışması kuramadık. Önümüzdeki seçim döneminde inşallah çok iyi bir listeyle, Malatyalının seveceği, kendi arasında uyumlu, takım çalışması yapacak bir ekiple geleceğiz.. İkinci kez aday olmak istiyorum Allah nasip ederse. Nasip, kısmet. Benim söylememle olmuyor. Ama ikinci defa milletvekilliğine talip olacağım. Bu dönemde Malatya'ya olan borcumu yerine getirmeye çalıştım, hepiniz biliyorsunuz.."dedi.

Yapılacak milletvekili seçiminde tekrar aday olmak istediğini ve tecrübesini bundan sonraki dönemde de daha fazla hizmete yansıtmak istediğini aktaran Başkurt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Temmuz 2006 tarihinde Malatya'da yaptığı konuşmada dondan zarar gören üreticilere ödeneceğini vaat ettiği 35 milyon YTL ödemenin ilk diliminin bu yıl, ikinci diliminin önümüzdeki yıl yapılacağı şeklindeki açıklamasından sonra hala ödemelerin başlanmamasıyla ilgili soruyu da cevaplandırdı.

Milletvekili Başkurt, tapu kadastroyla Doğrudan Gelir Desteği'ne verilen beyanların birbirini tutmaması nedeniyle ilk dilim para ödemesine hala başlanamadığını ancak en kısa sürede ödemenin yapılacağını kaydetti.

TSO'YU ZİYARET..
Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Komisyonu Üyesi Ali Osman Başkurt, Malatya Erhaç Havaalanı'nın uluslararası hava trafiğine açılması için girişimlerinin sürdüğünü söyledi.

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. MTSO Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erkoç ve genel sekreter Sait Kabadayı, ziyaret sırasında milletvekili Ali Osman Başkurt'a iki konu hakkında talepte bulundu. MTSO Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erkoç, hac ve umre seferlerinin direkt olarak Malatya Erhaç Havaalanı'ndan yapılabilmesi için başlatılan girişimlerin bazı sorunlara takıldığını söyledi ve milletvekili Başkurt'un konuyla ilgilenilmesini istedi. Erkoç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakçıoğlu'nun Malatya ziyaretinde bu konuda söz verdiğini, ancak bugüne kadar bir gelişme olmadığını dile getirdi.

Başkurt ise, Malatya Erhaç Havaalanı'nın uluslararası hava trafiğine açılması, hac ve umre yolcularının direk Malatya'dan Suudi Arabistan'a gidebilmesi için girişimlerinin sürdüğünü söyledi. Başkurt, gündeme gelen ve atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili olarak da, "Fabrikanın çalıştırılmasında artık görev Malatyalı iş adamlarına düşüyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız