SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başladığı Noktaya Geldi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:47:34
A- A+ PAYLAŞ

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanmak suçundan" dava açılan dönemin Emniyet Amiri Dursun Özmen'in yargılanmasına devam edildi. 

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde sabah saat 09.00’da başlayan ve akşam sona eren duruşmaya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’nun rahatsızlığından dolayı vekili Mustafa Selami Ekici, çocukları Fatih Furkan, Furize Yazıcıoğlu, avukat Kemal Yavuz, BBP Genel Başkan Yardımcıları Kaptan Kartal, Haşim Yener, Bayram Karacan, Remzi Çayır ve partililer katıldı. Duruşma öncesi partililer tarafından adliye binası karşısındaki inşaata tekbirlerle merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun dev posteri asıldı. Adliye binası önünde üzerinde “adalet” yazan sembolik darağacı önünde partililer, Türk bayrakları eşliğinde sloganlar attı.

İlki 3 Ekim 2014 tarihinde, ardından 4 Aralık’ta görülen davada, helikopter kazası yaşandığı dönemde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen’in görevi kötüye kullanma suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Davanın görüldüğü mahkeme salonuna gazeteciler alınmadı. Duruşmada Remzi Çayır, İbrahim İmralı, Ökkeş Şendiller, Zekeriya Koca ile Nedat Türk tanık olarak dinlendi.

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, davasının sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Başta merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcı olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bilindiği üzere önce Kahramanmaraş’ta soruşturma başlatıldı. Devlet Denetleme Kurulu’nun ağır şüpheler tespit etmesiyle yüksel dereceli bürokratlarla ilgili Danıştay’ın izin vermesiyle onlarla ilgili duruşmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yılsonu itibariyle tamamlanması gerekiyordu ama ne hikmetse bir türlü tamamlanamıyor. Dosyanın özel yetkili başsavcılık tarafından bakılmasını istedik ve kabul gördü, Malatya’ya gitti. 2 yıldan fazla bir süre dosya orada araştırıldı soruşturuldu. En son özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla birlikte dosya tekrar Kahramanmaraş’a geldi. Yani başladığı noktaya geldi. Davanın üzerinin örtülmesine yönelik girişimler oldu. Ama biz camia olarak, parti, ocak, avukatlarımız hep birlikte başından buyana müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Ana dosyamız burada şimdi. Tamamen açık bir şekilde soruşturuluyor. Biz dosyanın bir bütün olarak görülmesini istiyoruz, çünkü burada bir örgütlü suç, suikast ihtimali çok yüksek. Maalesef dosya terfik edilerek, ayrılarak yapılıyor. Bugün yapılan dava, Kayseri’de ‘Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu geliyor’ bilgi notunun gönderilmesini içeriyor. Bu bilgi notuyla ikinci soruşturma yapıldı. Sadece Türkiye değil, Türk İslam coğrafyası üzerinde yaşayan Muhsin Yazıcıoğlu sevdalıları bu dosyanın aydınlatılmasını istiyor” dedi.

“ARAMA KURTARMANIN CAN ALICI SAATLERİ SABOTE EDİLDİ”

Avukat Kemal Yavuz ise, duruşmanın detayları hakkında şunları söyledi: 

“Bilindiği üzere Kayseri Valisinin olay günü açıklamaları söz konusu. Bu açıklamaya bağlı olarak arama kurtarmanın en can alıcı ilk 3-4 saati sabote edildi. Sadece Kayseri Valisine bilgi gönderene dava açıldı. Bugünkü görülen dava sadece budur. Oysa ana dava hatırlarsınız yön tayini yapan cihazları sökenlerle ilgili bir dava açıldı. Bilindiği üzere bu cihazlar en somut delildir. Planlı bir şekilde örgütlü bir yapı eliyle bu deliller yok edildi. Suç delilini açıkça yok eden ekibe hırsızlıktan dava açıldı, üstelik biz taraf dahi gösterilmedik. Ama yanlış hesap Bağdat’a varmadan döndü. Tüm bunlarla ilgili yani arama kurtarmadaki olumsuz rolü olanlar, kastı, ihmali olanlar, helikopterin düşmesiyle ilgili hava hareketliliğini, karbonmonoksit zehirlenmesiyle ve diğer tüm hususlarla ilgili 109 şüpheli var. Bunlara ilişkin bir kişi yargılanıyor. Diğer 108 kişiyle ilgili soruşturma şu an Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nda devam ediyor. Arkadaşlarımız şundan emin olsun; her detayı, her zerresini takip ediyoruz. Bu dosyayı Allah’ın izniyle akamete uğratmadan, tüm olumsuz çabalara rağmen hakkıyla sonuçlandırma gayreti içerisindeyiz” diye konuştu. 

7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşması, 17 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız