SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başladığımız Çalışmaları Hızla Tamamladık"

0
Güncellendi - 2018-06-11 11:34:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı. Hizmet binasının açılışı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

  Hizmet binasının açılış törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, bakan yardımcıları ve müsteşar, Vali Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürümüz Havva Eksilmez, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, milletvekili adayları ile çok sayıda davetli katıldı.

  Açılış töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bakanlık olarak hedefimiz; Türkiye’nin, ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapıldığı bir ülke olmasını sağlamak" dedi.

  Binanın temelinin 4 Eylül 2016'da atıldığını anımsatan Bakan Tüfenkci, "O zaman, bu binayı 650 günde (yaklaşık 22 ayda) tamamlamayı planladığımızı söylemiştik. Hamdolsun, 21 ay gibi bir sürede Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüz ve Ticaret il Müdürlüğümüzün binasını tamamladık. Eski Bölge Müdürlüğü binamız Malatya’mıza yakışan bir yapıda değildi, dolayısıyla burada çalışanların verimini düşüren, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına temsil noktasında da yakışmayan bir binamız vardı. Göreve geldikten sonra konuya ilişkin var olan projeyi biraz daha hızlandırarak Malatya’mıza yeni bir Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü kompleksi kazandırmak istedik. Netice itibarıyla da böyle bir projeyi Malatya’mıza kazandırdık" diye konuştu.

  Bakan Tüfenkci, Bakanlık olarak hedeflerinin Türkiye’nin, “ticaretin daha kolay ve daha güvenli yapıldığı ülke” olmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, "2023 yılında Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’mızın 2 trilyon dolara, ihracatın 500 milyar dolara çıkarılması; gibi makroekonomik hedeflere ek olarak, sınır güvenliğinin sağlanması; kaçakçılığın önlenmesi, ticaretin kolaylaştırılması, gümrük iş ve işlem sürelerinin kısaltılması gibi hedeflerimizin gerçekleştirmek için yeni gümrük kapılarının açılması, mevcut kapı ve tesislerimizin yenilenmesi hayati önem taşımaktadır" dedi.

  Kompleksin 17 milyon TL maliyetle yapıldığını kaydeden Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Yeni binamızın fonksiyonları hakkında bilgi vermek istiyorum. Burada depo alanlarımız, Bölge Müdürlüğümüz, İl Müdürlüğümüz, Ticaret Müdürlüğümüz, misafirhanemiz ve sosyal tesislerimiz var. Bu kompleksin toplam maliyeti yaklaşık 17 milyon TL’dir. Gerçekten bu bina, Türkiye’deki Bölge Müdürlükleri arasında da fark oluşturan bir Bölge Müdürlüğü binası olacak. Doğrusu Malatya’ya bu yakışır diye düşündük. Kompleksimiz yaklaşık 17 bin 500 metre kare alanda yer almaktadır. Bütün teknolojik imkanlarıyla modern bir binadır. Tabi Malatya’nın gelişen ticareti, artan ihracatı, ithalatı ve 3. Organize Sanayi’nin hayata geçmesiyle beraber bu inşaat sayesinde gümrük işlemlerini daha hızlı ve modern bir şekilde gerçekleştirmek suretiyle Malatya’mıza ve ülkemiz dış ticaretine büyük katkılar sağlamış olacağız. Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüz, başta Malatya olmak üzere, Elazığ, Kahramanmaraş ve Sivas gibi gerek bugünüyle gerekse gelecekteki ticari potansiyeliyle ülkemiz ekonomisi açısından büyük önem taşıyan ticaret merkezlerimize hizmet vermektedir. Bu dört şehir 2017’de 3,2 milyar doların üzerinde bir dış ticaret hacmi gerçekleştirmiştir. Bu şehirlerimizin dış ticaret kapasiteleri yıllar itibariyle sürekli artmaktadır. Bu sene Nisan ayı sonu itibariyle 1 milyar doları geçti. Yani inşallah bu sene bölgemizin dış ticaret hacmi 4 milyar doları geçecek, biz burada işleri kolaylaştıralım, hızlandıralım, bu rakamı 5 milyar dolara yaklaştırma arzusundayız. Bölgedeki ticaretin dinamizmini sürdürerek büyümesi için Bölge Müdürlüğümüzün ve Gümrük Müdürlüklerimizin hizmet kalitesinin ehemmiyeti de net biçimde görülebilmektedir. Daha evvelki keşif gezilerimizde mevcut Bölge Müdürlüğü tesisinin bu potansiyeli değerlendirmede ve çalışanlarının verimliliğini arttırmada yetersiz kaldığını gözlemledik. Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Tasfiye İşletme Müdürlüğü, Malatya Gümrük Müdürlüğü, Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Malatya Ticaret İl Müdürlüğünü de kapsayacak şekilde yeni bir hizmet binası kompleksinin yapımı için başladığımız çalışmaları hızla tamamladık. Hizmet binamız, Bölge Müdürlüklerimiz arasında fark oluşturacak kapasitede bir yapıdır. Burası inşallah Bölge ticaretinin canlanmasında da büyük rol oynayacaktır."

  Gümrük kapılarında işlemleri hızlandırdıklarını ifade eden Bakan Tüfenkci, " Rekabet gücü daha yüksek, daha iyiyi daha ucuza ve hızlı şekilde teslim edebilen ticaret erbabımız, Türkiye ekonomisini 2023’e taşıyan lokomotifler olacaklardır. Son yıllarda yapılan çalışmalar ile gümrüklerimizde bekleme süreleri en aza indirilerek uluslararası ticaret üzerindeki işlem, zaman ve taşıma maliyetleri önemli ölçüde azalttık. Artık kâğıt gerektirmeyen elektronik sistemlere dayalı bilgi ve iletişim çağı yaşıyoruz. Gümrükler de bundan nasibini alıyor ve git gide daha da dijitalleşiyor. Biz de bu doğrultuda Elektronik gümrük işlemleri ve gümrük otomasyon uygulamalarını geliştirmeye devam ediyoruz. Tek Pencere uygulamalarımız dijitalleşmeye verdiğimiz önemi göstermektedir. Yeni BİLGE’de inşallah tamamen kâğıtsız ortama geçmiş olacağız" dedi.

  Bakan Tüfenkci, Malatya'nın bir dünya şehri olduğunu belirterek, "Malatya, marka şehirdir. Yeni Hizmet binamızın tam kapasite çalışmasıyla Malatya’da ticari hayat daha da zenginleşecek inşallah. Her bölgemizin, her ilimizin, her bir ilçemizin ekonomik ve sosyal şartlarını daha üst düzeye çıkaracak yatırımlar yapıyoruz. İnşallah dünyanın şaşkınlık ve hayranlıkla izlediği birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi ülkemizin kalkınması, güçlenmesi için sürdürmekte kararlıyız.Kompleksimizin Malatya’mıza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

  Malatya Valisi Ali Kaban ise "Göreve başladığımda yatırım destek ofisimiz tarafından daha önce ihalesi yapılmış ve yapımı devam eden bir birimdi. Ancak daha önceden başlamış bu çalışmayı bitirmek ve açılışını yapmak, görmek bana nasip oldu. Sayın Bakanımızın buranın en güzel ve modern bir şekilde bitirilmesi hususunda büyük destekleri olmasaydı bu kadar hızlı bitirilemezdi. Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bürokrasisi büyük destek verdiler, arkadaşlarımızda çaba sarf ederek, çıkan kimi sorunları en kısa yoldan çözerek, hizmet binası bitmiş oldu" dedi.

  Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürümüz Havva Eksilmez ise konuşmasında, bölge müdürlüğü hizmet binasının çok kısa sürede tamamlanması sürecinde her aşamada desteklerinden dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye, bakanlık yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. Eksilmez, hizmet binasının içerisinde, "Gümrüklü depolar, TIR parkı, kantar, arama hangarı, dedektör köpek barınağı gibi gümrük hizmetlerinin tümünü içeren hizmet binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

  Konuşmaların ardından Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirilerek, hizmet binası gezildi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • vatan (5 yıl önce)
    Arkadaşlar bunlar açılışını yaptıkları kurum ne hizmet verecek vatandaşlara ben anlayamadım. Anladığım kadarıyla vatandaşın alış verişlerinde vergi payı kesecekler ticaret il müdürlüğü payı
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (5 yıl önce)
    MHP nin trol yorumları:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (5 yıl önce)
    Fanatik bir AKP liym ama 24 hazrnda ki secmde oyum Reise ve MHP ye vekilre ulasmya imkan yokk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Bu gidin artık.yeter!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Cok zorlama icraatler bunlar sayin bakanim. Millet vaadlere doydu artik zamlarla yasiyor artik degisim zamani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (5 yıl önce)
    Sayın bakanım, Ticaret il müdürlüğü ile bünyesinde bulunan tüketici hakem heyetinin yeni binaya gitmesini istemiyoruz . Merkeze oldukça uzak olması nedeniyle vatandaşlar büyük zorluk yaşayacaktır. Gümrük müdürlükleri için sorun olmayabilir ancak ticaret birimleri ile ilgili işi olan vatandaşlara eziyetten başka bişey değil. Lütfen bir daha düşünün. Seçimden sonra bakan olamayacağınıza göre sizde bir vatandaş olarak bana hak vereceksiniz.
    0
    0
    Yanıtla