SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başlangıç Olur'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske, "Bu olay Türkiye için bir başlangıç olabilir. Arka taraftaki güçler ortaya çıkarsa, Türkiye için de çok iyi olur" dedi.

İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi'nin gecesine katılan Suzanna Geske, yaptığı açıklamada, insan haklarını savunacaklarını söyleyerek, "Bu ülkede gerçekten insan hakları yerine getirilse bu olay olmayacaktı. Çünkü o zaman herkes biliyordu; din özgürlüğü, ırk, din her şey fark etmez, hepimiz eşitiz Tanrı önünde. O zaman öyle bir olay olmayacaktı" diye konuştu.

Zirve Yayınevi'ndeki olayla ilgili olarak son günlerde gündeme gelen iddialara da değinen Geske, "Başlangıçtan beri düşünüyorum, bu olay gerçekten Türkiye için bir başlangıç olabilir. Arka taraftaki güçler ortaya çıkarsa, Türkiye için de çok iyi olur. Çünkü o zaman gösterebilirler, 'Biz bir hukuk ülkesiyiz' diye. Biz ona bakıyoruz, insanlara bakmıyoruz. Türkiye demokratik bir ülke olduğunu bütün dünyaya gösterebilir" dedi.

Olaydan sonra da normal bir hayat sürdürdüklerini belirten Geske, "Aslında normal bir hayat sürdürüyoruz. Çocuklar okula gidiyor, ben evde iş yapıyorum. Komşularımıza gidip geliyoruz. Normal bir hayat sürdürmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Tüm insanların eşit olduğunu söyleyen Geske, "İnsan Hakları Günü'nde şöyle söylemek istiyorum; gerçekten bütün insanlar bilsin, çocuklar da bilsin, öyle büyüsünler. Bir ayrılık olmasın. Siyah mı, beyaz mı, Hıristiyan, Müslüman, Kürt mü, Türk mü fark etmez. Allah herkesi yarattı. Aynıyız, eşitiz. Bunu öğrensinler. Herkes bilsin" dedi.

Çocuklarının psikolojisinin normal olduğunu ifade eden Suzanna Geske, "Çocukların psikolojisi normal. Biz haber izlemiyoruz, özellikle izletmiyorum" diye konuştu.

Öte yandan İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi'nce Bezginler Otel'de düzenlenen yemekli gecede semah gösterisini konuklar ilgiyle izledi. İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Şenel Karataş, "Yeni Anayasa'nın hazırlanmasında, TBMM ve hükümetin yanında üniversiteler, barolar, meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin katılımı sağlanmalı; toplumun tüm kesimlerinin maksimum ölçüde uzlaşması gözetilmelidir. Barış kültürünü tam olarak gerçekleşmesi için vakit geçirmeden, demokrasi, gelişme ve insan hakları ve temel özgürlüklerin korunması ve yaygınlaştırılmasını istiyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız