SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Başlıyor, Bu Yıl Bitecek..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez çevre yolu üzerindeki Emeksiz ve Akpınar kavşakları arasında yaptırılacak olan alt geçitlerin inşaatına 18 Mayıs Salı günü başlanacağı ve projelerin bu yıl içinde bitirilerek hizmete sokulacağı bildirildi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ve Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ile birlikte Karayolları ve belediye yöneticilerinin de katıldığı Karayolları Şube Şefliği'ndeki toplantıda Karakolları'nın Malatya merkezdeki projeleri konusu görüşüldü.

Toplantıda inşaatına başlanılması geciken Emeksiz ve Akpınar Kavşaklarındaki alt geçitlerin projesine 18 Mayıs Salı günü başlanacağı ve projelerin bu yıl bitirileceği bilgisi verildi. Toplantıda yine Beylerderesi ile İstasyon kavşağı arasındaki düzenleme çalışmaları ile ilgili projenin ihale edildiği ve çalışmanın Haziran ayında başlayacağı kaydedildi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya'daki karayollarının özellikle merkezdeki çalışmaları hakkında görüşmek için bir araya geldik. Sanayi Kavşağının bitmesi gibi Emeksiz ve Akpınar kavşağının bitirilmesi için Karayollarının çalışmalarının nerede olduğunu görmek için bir araya geldik. Özellikle çevre yolundaki esnaflarımız büyük sıkıntı içinde. Alt geçitlerini bitiş tarihini Ağustos 2010 olarak açıklamıştık. Ancak yaşanan sıkıntı nedeniyle alt geçitler 2010 yılı sonu itibariyle bitmiş
olacak. Alt geçit inşaatlarının 24 saat esasına göre çalışmasını istiyoruz."dedi.

Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, "Beylerderesi Viyadüğü ve gecikmiş olan Emeksiz ve Akpınar Kavşaklarındaki alt geçit çalışmaları Malatya merkezdeki vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Alt geçit projelerinde geçen yıl yapılan çalışmalar çok hızlı yapıldı. Biz Belediye olarak üzerimize düşün tüm çalışmaları yerine getirdik. Biz trafiği hafifletmek için çevre yolu altına minibüs durağı yapmıştık. Biz belediye olarak buradaki işin hızlı ve seri olarak yapılması adına belediye olarak üzerimize düşen her
türlü çalışmayı yapacağız. Biz hemşerilerimiz adına bu işin hızlandırılmasını sizleri iletiyoruz" şeklinde konuştu.

Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, "Alt geçitlerdeki bizim en büyük sıkıntımız, ihale sürecinde yaşanan 2 aylık gecikmedir. İhalede yaşanan sıkıntı süreci uzattı. Fuar alanı ile Battalgazi kavşağı arasındaki çalışmalar sürüyor. Battalgazi Kavşağı alt geçit çalışması projesi tamamlandı. Son kontrolleri yapılıyor ve ihaleye çıkacak. Emeksiz ve Akpınar Kavşağı'nda biraz gecikmemiz var. Çalışmalarımızda mesai saatleri arttırılacak. Bu 2 kavşaktaki çalışmalarımız yıl sonu itibariyle bitirilecek. İsyan Kavşağı çalışmaları devam ediyor. İstasyon Kavşağı ile Beylerderesi arasındaki yaklaşık 10-12 kilometrelik kesimin düzenleme projelendirme çalışmaları yapılmıştı. Şuanda ihalesini yaptık. İhale değerlendirme çalışmaları devam ediyor. İhalede bir sorun çıkmaz ise, Haziran ayı ortalarında sözleşmeyi yapıp, çalışmaları başlatacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız