SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Müdürü Emekli Oluyor

0
Güncellendi - 2017-11-24 00:24:27
Bölge Müdürü Emekli Oluyor
A- A+ PAYLAŞ

2018 Ocak ayı itibariyle emekliye ayrılacak olan TCDD 5. Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’e, Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Lisesi yönetimi ve öğrencileri veda ziyaretinde bulundu.

1979 yılında Ankara TCDD Genel Müdürlüğünde mühendis olarak göreve başlayan TCDD 5.Bölge Müdürü Üzeyir Ülker (fotoğrafta sağ başta), 38 yıllık meslek hayatının ardından yılbaşında emekliye ayrılıyor. Ülker’in görevi bırakacak olması nedeniyle Şehit Kemal Özalper Mesleki Ve Teknik Lisesi Okul Müdürü Hüseyin Avcı ile Raylı Sistem Alanı öğretmen ve öğrencileri veda ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, okulun Raylı Sistemler Teknolojisi Alanına, açıldığı 2009 yılından itibaren verdiği destek ve katkılarından dolayı Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’e plaket takdim edildi. Ziyarete konuşan Ülker, 2009 yılı sonu itibariyle atandığı Malatya TCDD 5. Bölge Müdürlüğü görevini yaptığım için gururlu ve mutlu olduğunu belirterek “Burada önemli işlere imza attık. 12 ili kapsayan TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğünde, sorunları yerinde tespit etmek için hiç durmadık. Malatya Bölge’ye bağlı illeri, kısaca her noktayı ziyaret ettik. Hep yollardaydık. Halka demiryolunu sevdirmeye çalıştık” dedi.

50-60 yıllık unutulmuşluktan sonra 2000’li yıllardan itibaren Demiryollarının yeniden devlet politikası haline geldiğine dikkat çeken Ülker, “Son yıllarda demiryollarında ciddi yatırımlar yapılmaya başlandı. Bu yatırımların hayata geçmesi için modern tekniklerle iyi eğitilmiş personele ihtiyaç var. Eğitim ne kadar iyi olursa bu yatırımları idame ettirecek kişilerde o kadar kalifiye olur. Bu yatırımların yanında eğitime de yatırım yapılması gerektiğine inananlardanım" dedi.

Malatya’ya modern tesisler inşa ettiklerini dile getiren Ülker, “Dünyanın sayılı teknolojilerden dinamik muayene istasyonunu ve modern tekerlek torna atölyesini kurduk. Lojistik merkez ve hızlı tren etüt projeleri ile ilgili çalışmalarımıza devam ediliyor. Bu çalışmalarda da son aşamaya gelindi" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin eğitim hayatlarında kazanacakları bilgi ve deneyimlerini, demir yollarındaki iş hayatlarına taşımaları gerektiğini belirten Ülker, “Gençlerimizin ülkemizi, şehrimizi ve demiryollarını zirveye taşıyacaklarına olan inancım tam. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız