SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başörtüsü Bir Simge Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:29:49
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Danıştay'ın başörtülü avukatların mahkemelere baş örtüsü ile girebilmelerini sağlayan kararının insani ve hukuki bir karar olduğunu söyledi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz; AKP İl Başkan yardımcısı Eyüp Sağlam, Belediye Meclis Üyeleri ve partili yöneticilerle birlikte Akpınar Meydanı’ndaki esnafı ziyaret etti.

Öz, “Esnafımızı ziyaret ediyoruz. Sorunları dinleyip çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bazı hizmetler bazı kesimlere olumlu yansırken, bazı kesimlere olumsuz yansıyabiliyor. Bunları detaylı bir şekilde not alıp çözüm üretmeye çalışıyoruz. Esnafımızın bizden ve hükümetimize yönelik önerilerini alıyoruz” dedi.

Milletvekili Öz, “AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar hep millet odaklı olmuştur. Bu ülkede öncelikli avantajlı toplum değil, bu ülkede yaşayan herkesin inandığı değerlerle var olması, inandığı değerleri çok rahatlıkla yaşayabilmesi noktasında, bireysel hak ve özgürlükler önündeki engelleri bir bir kaldırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Danıştay’ın vermiş olduğu karar, insani ve hukuki bir karardır. Çok net söylüyorum. Hukuk fakültesini bitirip avukatlık yapan bir kardeşimizin sırf başındaki örtüden dolayı davalara alınmamasını ben hiçbir zaman insani veya hukuki bulmuyordum. Danıştay, çok yerinde, insani ve hukuki bir kararla başörtülü avukat kardeşlerimizin mahkemelere baş örtüsü ile girmesinin önünü açmıştır. Baş örtüsü konusu hep istismar konusu yapılmaya çalışılmıştır. Başörtüsü bir simge değildir. Baş örtüsü Allah’ın emridir. Allah'ın emrini yerine getiren kardeşlerimizi çok değişik şekilde suçlamak ve toplumdan dışlamak insani değildir. Danıştay’ın vermiş olduğu bu karar ile mağdur olan kardeşlerimizin mağduriyeti giderilmiştir. Hayırlı olsun” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız