SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başörtüsüyle Gelebilirler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:18:29
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü milletvekillerinin parlamentoya girişi konusundaki tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, başörtülü milletvekillerinin parlamentoya girmesi için iç tüzük değişikliğine gerek olmadığını söyleyerek, "Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler" dedi. 

Kosova’ya günü birlik resmi ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Priştine’ye hareketinden önce Ankara Esenboğa Havaalanı’nda basın toplantısı düzenledi.

“BAŞÖRTÜLÜ VEKİLLER İÇİN İÇ TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE GEREK YOK”

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, CHP’nin başörtülü vekillerin TBMM’ye girebilmesi için içtüzük değişikliği gerek olduğunu yönündeki açıklamaların sorulması üzerine, “Bu konuyla ilgili daha önce TBMM Başkanımızın da bir açıklaması var. Herhangi bir iç tüzük değişikliğine gerek yok. Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler. AK Parti olarak bu konuda tavrımız çok açık ve nettir. Başından beri destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“SONUNA KADAR SAHİP ÇIKARIZ”

“MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili iddialar üzerine İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi. İddiaların kendileri tarafından sızdırılmadığını ve İsrail-ABD ilişkilerini bozmak isteyenlerin sızdırmış olabileceği yönünde bir açıklama yaptılar. Bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz ve bu açıklamalar üzerinden asıl hedefin AK Parti hükümeti ve Başbakan olduğu yönünde açıklamalar yapılıyor” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

“Tabi ağzı olan konuşur ve konuşuyor. Kimseye 'niye böyle konuştun, niye bu tür ifadeleri kullandın' deme hakkımız yok. İsrail açıklamasını yaptığına göre biz de o açıklamaya göre ister istemez inanmak durumundayız veya inanırız. Bunun dışında farklı ülkelerden farklı açıklamalar da bizi gönderiliyor veya geliyor. Bizim için önemli olan biz kendi bürokratlarımızı ve teknokratlarımıza veya siyasi mücadeledeki arkadaşlarımıza herhangi bir şey olmadığı sürece, biz bu arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz. Her zaman göreve getirdiğimiz bu arkadaşlarımıza da sonuna kadar sahip çıkarız. Her zaman yanlarında ve arkalarında oluruz. Çünkü bunlar bizim yol arkadaşlarımız ve bu yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda, bizim değerlerimizde yoktur. 11 yıllık mücadelemizi biz bu arkadaşlarımızla değişik alanlarda da görev yaptıkları halde beraber verdik. Bunun içinde TSK'da arkadaşlarımız da var, bunun içinde MİT’deki arkadaşlarımız var, değişik bakanlıklardaki üst düzey arkadaşlarımız var. Bunun yanında siyasilerimiz var. Herhangi önümüze bir belge gelmedikten sonra biz hiçbir arkadaşımıza 'kalkıp da gazeteler yazdı, şu söyledi, bu söyledi' diye onlara yönelik herhangi bir tavır almayız.”

ARŞİV FOTO: Günlük yaşamında başörtüsü kullanmayan ancak katıldığı dini etkinliklerde başörtüsü takan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız