SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başpehlivan Budak

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 14. Kiraz Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen karakucak güreş yarışmasında başpehlivanlığı Malatya Belediyespor'dan Adem Bulduk kazandı.

Güreş sahasında yapılan karakucak güreş müsabakalarına toplam 220 sporcu katıldı. Müsabakalar sonucunda başpehlivanlık için Malatya Belediyespor sporcularından Adem Bulduk ile Serdar Özdemir finalde yarıştılar. Final sonucunda altın puanla aynı zamanda beden eğitim öğretmeni olan Adem Bulduk başpehlivan oldu.

Yarışmalar sonucunda 80 kiloda Şekerspor'dan Fikret Dağdeviren, 75 kiloda Gençlikspor'dan Taha Yasin Ilkım, 70 kiloda Malatya Belediyespor'dan Bilgihen Fırat, 65 kiloda Malatya Belediyespor'dan Kadir Aygar, 60 kiloda Malatya Belediyespor'dan Hamit Kaplan, 55 kiloda Malatya Belediyespor'dan Ersin Karaduman, 50 kiloda Konakspor'dan Mehmet Ali Koca, 45 kiloda Malatya Belediyespor'dan Burak Başaran, 40 kiloda Yeşilyurtspor'dan Cihat Filiz, 35 kiloda Malatya Belediyespor'dan Emrah Aytekin ve 30 kiloda Malatya Belediyespor'dan Ramazan Meriç birinci oldular.

Güreş Ağası Adil Nalbant, yılardan beri Nalbant ailesi olarak ilçedeki güreşe destek verdiklerini ve bundan sonrada vereceklerini belirterek, "Biz Nalbant ailesi olarak Güreş Ağalığını toprak ağalığı olarak görmüyoruz. Başka arkadaşlarımızın da önünü açmak istiyoruz. Biz bundan sonrada güreşe destek vermeyi sürdüreceğiz. Ancak,
önümüzdeki yıl için Güreş Ağalığını almak istemiyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, güreş ağalığını İstanbul'da faaliyet gösteren Yeşilyurtlular Derneği'ne verildiğini ve derneğin kendi arasında yapacağı toplantı ile ağalığı bir kişiye verebileceğini söyledi.

Güreş müsabakalarında ilk 4 dereceye girenlere Kaymakam Erkan Bulgan, Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve Güreş Ağası Adil Nalbant tarafından para ve madalyaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız