SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başpolisler Geliyor

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü, polis teşkilatı içinde yeni bir yapılanmaya gidiyor. Çalışma süreleri 10 yıl ve üzeri polis memurlarından sicili düzgün olanlar, “Başpolis” rütbesi alacak.

Personel Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmanın en önemli unsuru, 185 bin 951’e ulaşan polis sayısından düzenleme yapmak amacını taşıyor. Teşkilat içinde polis memurlarına 6. meslek yılından itibaren, komiser yardımcılığı sınavlarına girme hakkı tanınıyor. 10. yıla kadar verilen bu imkan sadece üniversite mezunu polisler için geçerli.

Bu durumun son iki yılda 11 bin kişi artan polis sayısındaki üniversite mezunu polislerin önüne başka imkanlarda sunmak isteyen Emniyet Genel Müdürlüğü, “Başpolis” uygulamasına üzerinde yoğunlaştı. Arka arkaya toplantı yapan emniyet yetkilileri, ayrıca teşkilatta yapılan istatistiki değerlendirmelerde çoğunlukla disiplin suçu işleyen polislerin, 10 yılın üzerinde çalışanlardan oluştuğunu belirledi. Bu bozulmanın zaten zor koşullarda çalışan personelin bir süre sonra yükselme şansını da kaybedince, amacını yitirdiği ve hedefsizlik nedeniyle bu tip yaklaşımlara yöneldiği vurgulandı.

Başpolislik ile çalıştığı arkadaşları gibi düşünebilen kıdemli polislerin bir üst seviyeye taşımaya çalışan Emniyet Genel Müdürlüğü, ayrıca son 3 yılda bin 500 gerileyerek, 7 bin 260’a kadar düşen komiser yardımcısı, komiser ve başkomiser sayısını da takviye etmiş olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız