SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başpolislik İçin..

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından ilk kez hayata geçirilecek olan Başpolislik ve Kıdemli Başpolislik Kadrosu için düzenlenen sınavda, polis memurları ter döktü.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 935'i merkez, 8 bin 815 taşra olmak üzere toplam 9 bin 750 kişilik kadro için düzenlediği başpolislik kadrosu için ilk sınav yapıldı. Türkiye genelinde 81 il merkezinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınava toplam 56 bin polis memuru girdi.

Başpolis memuru ve kıdemli başpolis memuru kadrolarına atanacakların seçimi için yapılan sınavda soruların yüzde 10'u Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, yüzde 20'si Genel Yetenek ve Genel Kültür, yüzde 70'i ise Polisi İlgilendiren Mevzuat ve Uygulamaları'nı kapsadı.

Sonuçları 25 Mart 2011 tarihinde POLNET'te duyurulacak olan sınava Malatya'da toplam 364 polis memuru girdi. Malatya Lisesi'nde sınava giren polis memurlarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Bu arada, sınav sonrasında başarılı olarak kadro alacak olan başpolisler, lacivert zemin üzerine beyaz floş iplikle işlenmiş kırık tek çizgiden oluşacak rütbe takacaklar. Kıdemli başpolisler ise lacivert zemin üzerine beyaz floş iplikle işlenmiş kırık çift çizgiden oluşan rütbe takacak.

Öte yandan, Emniyet teşkilatındaki başpolis memurları ve kıdemli başpolis memurlarının sayısının toplamı, polis memuru toplam sayısının yüzde 25'ini geçmeyecek.

Belirlenen başpolis memuru kontenjanının en fazla yüzde 20'si 24 yıl ve üzeri fiili hizmet süresi bulunan polis memurları için ayrılacak. Kalan kısmı ise meslekte en az 10 yıl fiili hizmeti bulunan veya 35 yaşından gün almış olan polis memurları arasından karşılanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız