SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başsavcı Tutuklandı..

A- A+ PAYLAŞ

ERZİNCAN'da makamında ve evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alanarak gece Erzurum'a getirilen Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Erzincan'da İsmailağa cemaatiyle ilgili olarak 2007 yılının sonlarında başlattığı soruşturma Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına devretmesinin ardından hakkında Tunceli Ağır Ceza Mahkemesinde 'Görevi kötüye kullanma', 'Resmi belgede sahtecilik' 'Suça azmettirme', 'İmar kirliliğine neden olmak' suçlamasıyla 26 yıl hapis istemiyle yargılanmasına karar verilen Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, dün (16 Şubat) makamında bir ilkle yüzyüze geldi.

Erzurum'dan üç savcı ile birlikte Erzincan'a giden Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Başsavcı İlhan Cihaner'e Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesinin aldığı kararı göstererek makamda ve lojmanında arama başlattı.

Yaklaşık 6 saat süren her iki yerdeki aramadan sonra evrak, CD ve notlara el konulurken Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından gözaltına alınan Başsavcı Cihaner, Erzincan Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ergenekon terör örgütüne üye olmak, resmi evrakta sahtecilik, iftira ve tehdit suçlarıyla gözaltına alınan Başsavcı Cihaner, gece Erzurum'a getirildi. Bir süre Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde bekletilen Başsavcı Cihaner'in içinde bulunduğu otomobil, saat 23.23'te Erzurum Adliye Sarayının kapalı garajına girdi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından gece yarısından saat 06.30'a kadar sorgulanan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, tutuklanma istemiyle Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesine çıkarıldı. Saat 10.56'da sona eren Mahkeme, Başsavcı İlhan Cihaner'in tutuklanmasına karar verdi.

HSYK inceliyor

Bu arada, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Erzincan Başsavcısı'nın gözaltına alınmasını inceliyor. Konu, bugünkü toplantıda da ele alınacak.

İsmailağa cemaati operasyonu

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in adı 2007 yılında Erzincan'da İsmailağa cemaatine yönelik soruşturmayla gündeme gelmişti. Ancak bu soruşturma "İsmailağa cemaatinin silahlı olduğu" yolundaki bir ihbar mektubu üzerine, Cihaner'den alınarak özel yetkili savcı Osman Şanal'a verilmişti.Özel Yetkili Savcı Şanal, İsmailağa Cemaati'ne yönelik operasyonun Ergenekon davasındaki İrtica Eylem Planı'nın uygulanması olduğu iddiasıyla soruşturma başlattı, bazı subay ve MİT görevlileri tutuklandı, Cihaner hakkında da görevi kötüye kullanmak ve bazı suçlamalarla Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.Cihaner hakkında resmi belgede sahtecilik, suça azmettirme ve adliye bahçesine kameriye yaptırarak imar kirliliğine neden olmak suçlamaları da bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız