SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başsavcı Vekiline Tayin

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:49:59
Başsavcı Vekiline Tayin
A- A+ PAYLAŞ

Önemli birçok soruşturma ve dava dosyasına bakan Malatya Terörle Mücadele Kanunu (TMK) 10. Maddesi ile görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan, Sincan Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atandı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanlığı bazı hakim ve savcıların görev yerlerini değiştirdi. Buna göre, Malatya’da Zirve Yayınevi Cinayetleri davası, BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası soruşturması, Tunceli Jandarma Alay Komutanı iken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Kazım Çillioğlu soruşturması, Sivas Madımak Oteli dosyası soruşturması ve Tunceli'nin Ovacık İlçesi Başsavcısı Murat Uzun'un suikast sonucu öldürülmesi soruşturmaları gibi önemli olaylara bakan Malatya TMK 10. Maddesi ile Görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan, Ankara Sincan Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atandı.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan’ın eşi Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Perihan Doğan ise Ankara Hakimliğine atandı. Hakim Perihan Doğan, bir süreden beri Ankara'da kanser tedavisi görüyor.

HSYK’nın diğer atamalarında Banaz Hâkimliğine, Çifteler Eski Hâkimi  Hülya Erener, Derik Hâkimliğine Seydiler Eski Hâkimi Sonay Uzal Sincer, Sarayönü Cumhuriyet Savcılığına Keskin Cumhuriyet Eski Savcısı Cengiz Özel, Kalecik Hâkimliğine Yargıtay Eski Tetkik Hâkimi  Nilgün Şahin, Haymana Hâkimliğine Demirköy Eski Hâkimi Rana Deniz Akdeniz atandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız