SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Baştan Başa Yeniliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu drenaj hattı, parsel bacası yapımı, parsel bacası yükseltme ve abone bağlantısı ile ilgili alt yapı yatırımlarına devam ediyor. Bu çerçevede Malatya merkezde yaklaşık 20.000.000 TL’lik yatırımın 2.000.000 TL’si Fahri Kayahan için ayrıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ve Çilesiz Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz Büker Fahri Kayahan’da başlayan içmesuyu şebeke hattı döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. 

Çilesiz Mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz Büker, içmesuyu ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili yapılan çalışmaların sonucunda mahallelin daha yaşanabilir bir yer olduğunu ifade ederek, “Boruların eski olmasından dolayı bir takım sıkıntılar yaşıyorduk. Şuan çalışmalarda sona geldik. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Malatya merkez ilçelerin alt yapı yatırımlarının devam ettiğini ifade ederek, “Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı için yaklaşık 2.000.000 TL’lik 7.400 metrelik içmesuyu hattı ve 80 adet servis bağlantısı çalışmasına başladık. 2.200 metrelik döşeme çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Mevcutta bulunan PVC boru ve Asbest boruları 100’lük Duktil borular ile değiştiriyoruz. PVC boruların dayanıksız, Asbest boruların ise kansorejen madde içermesi, sağlıksız olması nedeniyle mevcut boruları yenileme kararı aldık. Duktil borular daha sağlam, daha uzun ömürlü, işletme giderleri bakımından uzun vadede daha ucuz ve en önemlisi içmesuyu abonelerimize kesintisiz hizmet verme imkanı sağlamaktadır. Çalışmalarımızı en kısa süre içinde tamamlayarak halkımıza daha temiz borulardan su içme imkanı sunacağız” diye konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya genelinde MASKİ’nin hummalı bir çalışma yaptığını söyleyerek, Malatya’nın daha kaliteli ve daha yanabilir bir şehir olması için mesai mefhumu gözetmeden ekiplerin çalıştığını kaydetti. Başkan Çakır, “MASKİ kurulduğu günden itibaren ileriye yönelik bütün planlamalarını yaptı. Malatya merkez başta olmak üzere tüm il genelinde yapılacak çalışmalar planlandı. Malatyamız için en önemli işlerden birisi kaptaj suyunun sağlıklı bir şekilde yönetilmesiydi. Bununla ilgili de orta vadeli bir çalışma programı hazırlandı. Bir stratejik plan ortaya konuldu. Şu ana kadar arkadaşlarımız Malatya merkezde 60 kilometre civarında PVC ve Asbest boruların değişimini standartları en yüksek olan Duktil borular ile değişti. Netice itibariyle Malatyamız su anlamında Türkiye’nin içmesuyu konusunda en kaliteli suyunu kullanıyor. Su yönetiminin MASKİ’ye birlikte daha sağlıklı, daha kaliteli, daha ölçülebilir sistemin kurulmasının adımları atılmış durumda. Malatya genelinde içmesuyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları ile ilgili yapılacaklar planlandı. Çalışmalardan dolayı başta genel müdürüm Dr. Özgür Özdemir olmak üzere bütün ekibe teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız