SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başvuru 1 Eylül'den İtibaren"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:07:19
A- A+ PAYLAŞ

2015 yılı anaç koyun keçi desteklemelerinde başvurular 1 Eylül-27 Kasım 2015 tarihleri arasında birliklere yapılacak. 

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü vekili Ahmet Turan Karaca tarafından yapılan açıklamada, Koyun Keçi Kayıt Sistemindeki (KKKS) bilgilerin 2015 yılı desteklemelerinde esas alınacağını belirterek, yetiştiricilerin işletme ve hayvan bilgilerini sistemde doğru olarak güncellenmelerini gerektiğini söyledi.

Yetiştiricilerin 2015 yılı destekleme başvurularını 1 Eylül-27 Kasım 2015 tarihleri arasında il birliklerine yapacaklarını belirten Karaca, “Ancak önceki yıllarda birliklerce başvuru kayıtları yaklaşık üç aylık müracaat döneminin son günlerinde gerçekleştirmeye çalıştıkları görülmüştür. Bu durum evrak ve sitem yoğunluğu oluşturduğundan hatalı işlem yapılmasına neden olmaktadır. Söz konusu müracaat işlemlerini belirtilen takvim süresine yaymaları yetiştirici mağduriyetlerinin azaltacaktır” ifadelerine yer verdi.

Başvuru kayıtları yapılmış üyelerin il birliklerince hayvan aktarımlarının 2 Aralık 2015 -16 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağı belirilerek bu aşamada birliklerin başvuru işlemlerini zamanında tamamlamasının son derece önemli olduğu vurgulandı. Açıklamada, meraya hayvan sevklerinde hayvanların sahiplik bilgisi değişikliği yapılmayacağı belirilerek sevk raporu tanzim eden personelin ve yetiştiricilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiği dile getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız