SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başvurular 30 Ocak'ta Başlıyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:19:56
Başvurular 30 Ocak'ta Başlıyor
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Organik Tarım Desteği (OTD) ödemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerin 30 Ocak-30 Mart tarihleri arasında başvurmaları gerektiği bildirildi. 
 
Müdürlük tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle ; 
 
"Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik organik tarım yapan çiftçilerin birim alan üzerinden desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanan, organik tarım destekleme çalışmalarında görev alacak kurum ve kuruluşların  belirlenmesi, organik tarım faaliyetinde bulunan çiftçilere destekleme ödenmesi ile ödemeye ilişkin usul ve esasları kapsayan 2011/47 No’lu Tebliğ, 28.10.2011 tarih ve 28098 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
           
2011/47 sayılı Tebliğe göre başvuru tarihleri, Organik Tarım Desteğine başvurabilecek çiftçiler, ödemeye esas araziler ve dekar başına yapılacak destekleme tutarı aşağıda belirtilmiştir.
 
OTD ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçiler, 30/1/2012 tarihinden itibaren 9/3/2012 günü mesai saati bitimine kadar OTD başvuru dilekçesi ve uygunluk belgesi ile ÇKS’ de kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Uygunluk belgesini başvuru tarihi sonuna kadar getiremeyen çiftçilerin başvurusu alınır. Ancak, bu durumda olan çiftçilerin bu belgeyi 30/3/2012 tarihine kadar teslim etmeleri için ek süre tanınır. Verilen ek süre sonunda uygunluk belgesi olmayan çiftçi desteklemeden yararlandırılmaz.
 
Ödeme Yapılacak Çiftçiler:
             1-OTD ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliğine göre organik tarım yapan, ÇKS’de 2012 üretim sezonu ile OTBİS icmali-1’de ve OTBİS icmali-2’de de kayıtlı olan ve bu Tebliğde OTD uygulamaları ile ilgili belirtilen usul ve esaslara göre başvuru yapan çiftçilere yapılır.
             2-  OTBİS icmali-1’de kayıtlı olup, mücbir sebeplerle organik tarım faaliyeti sona eren çiftçinin faaliyetini devam ettiren OTBİS icmali-2’de kayıtlı birinci derece yakını çiftçiye veya faaliyeti sona eren çiftçinin ortağı olduğu tüzel kişiye de, İl Tahkim Komisyonunca uygun bulunmak şartıyla yapılır.
Ödemeye Esas Araziler
             1- OTD ödemesi, Organik Tarım Yönetmeliğine göre organik tarım yapılan OTBİS icmali-1’de ve OTBİS icmali-2’de kayıtlı aynı araziler ile ÇKS’de 2012 üretim sezonunda da kayıtlı arazilere yapılır.
             2- OTBİS icmallerinde kayıtlı yetkilendirilmiş kuruluşça kontrolü yapılmış ve Yönetmelik hükümlerine göre uygun bulunmuş tarım arazilerinden desteklemeye uygun bulunan arazilere yapılır.
             3- OTBİS icmali-1’in alınış tarihi olan 9/5/2011 tarihinden 30/1/2012 tarihine kadar, en az 7 ay süre ile OTBİS’de kayıtlı olarak kalan arazilere yapılır. Bahsi geçen sürenin belirlenmesi elektronik ortamda Bakanlık Bilgi İşlem Merkezi tarafından yapılır.
             4-OTD ödemesi, OTBİS icmali-1’de kayıtlı olup, mücbir sebeplerle organik tarım faaliyeti sona eren çiftçilerin, OTBİS icmali-1’de kayıtlı arazilerinden organik tarım faaliyeti devam etmek kaydı ile OTBİS icmali-2’de kayıtlı olan aynı arazilerden İl Tahkim Komisyonunca uygun bulunan arazilere de yapılır.
 
Söz konusu Tebliğ kapsamına giren  üreticilere dekar başına yapılacak destekleme ödemesi 25 TL’ dir."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız