SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Başvurunuzu Yapın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:22:53
A- A+ PAYLAŞ

Sağlıkta akreditasyonda önemli adım atıldığı belirtilirken, akredite olmayan sağlık kuruluşlarının bu yıl eksikleri giderip, akredite almaları istendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Sağlıkta Dönüşüm Programı ile başlayan nitelikli ve etkili sağlık hizmeti için kalite ve akreditasyon hedefine yönelik çalışmalarda önemli bir noktaya gelinmiştir.

Sağlıkta Akreditasyon Sisteminin oluşturulması ve akreditasyonu için hazırlanan programın ilk aşamasını SAS Hastane setinin akreditasyonu oluşturmaktadır. Bilindiği üzere Mart 2013'ten itibaren çalışmalarına hız verilen akreditasyon faaliyetleri kapsamında Sağlıkta Akreditasyon Standartlarının geliştirilmesi amacıyla ilgili kamu kurumlan, hastaneler (kamu, özel, üniversite), uzmanlık dernekleri ve meslek örgütlerinin yanı sıra sağlık yöneticileri, sağlık çalışanları, akademisyenler, hasta hakları çalışanları ile hasta ve hasta yakınlarının görüşlerine başvurulmuştur. Bu amaca yönelik olarak hazırlanan Görüş ve Öneri Platformları aracılığıyla sizlerden gelen geri bildirim ve öneriler, çalışmalar esnasında değerlendirilmiştir.

Yine aynı kapsamda meslek uzmanlarının katılımları ile 4 çalıştay gerçekleştirilmiş ve Sağlıkta Akreditasyon Standartları Hastane Setine son şekli verilmiştir.

Yapılan tüm bu çalışmalar aynı zamanda ISQua'nm Değerlendirme takvimine uygun olarak raporlanmış ve 26 Ağustos 2013 talihinde Final Raporu ve Ekleri ISQua Değerlendirme Ekibinin incelemesi amacıyla ISQua'ya gönderilmiştir.

ISQua Değerlendirme Ekibi tarafından 16-27 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılan değerlendirme 1 Kasım itibariyle ISQua üst kuruluna Değerlendirme Raporunun incelenmesi amacıyla sunulmuştur.

ISQua Akreditasyon Üst Kumlu tarafından yapılan inceleme 09 Ocak 2014 itibariyle sonuçlanmış ve Sağlıkta Akreditasvoıı Standartları-Hastane Seti’nin uluslararası düzeyde akredite edildiği kararı 17 Ocak 2014 tarihinde Bakanlığımıza bildirilmiştir.

Sistemin diğer iki aşaması olan Değerlendirici Eğitim Programının Akreditasyonu ile Kurumsal Yapının Akreditasyonunun 2014 yılı sonuna kadar tamamlanması beklenmektedir.

Bakanlığımızca geliştirilen uluslararası kabul görmüş bu standartlar ile akredite olmak isteyen hastaneler sürecin tamamlanması ile birlikte ilk başvurularını yapabileceklerdir.

Akreditasyon çalışmalarında elde edilen bu önemli başarıya katkı sağlayan kamu kurumları, özel sağlık kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve tüm diğer kurumsal paydaşlarımız ile sağlıkta kaliteye gönül veren tüm bireysel paydaşlarımıza teşekkür ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız