SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başvurusu Bayramdan Sonra

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:47
Başvurusu Bayramdan Sonra
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti’den Malatya’nın Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı kaydedilen Mimar Vahap Erdem'in başvurusunu Kurban Bayramı’ndan sonra yapacağı belirtildi.

Malatya’nın büyükşehir olması ve Yeşilyurt’un da merkez ilçe olmasıyla geniş bir alana hitap edileceğini yaptığı açıklamada söyleyen Mimar Vahap Erdem, Türkiye’de büyükşehir alanının haricinde belediye ve mücavir alan içinde kişi başına yeşil alanın 10 metrekare olduğunu söyledi.

Erdem, bu oranın Malatya’da 2,6 metrekare olduğunu belirterek, “İşte bu nedenle ‘Yeşilyurt Yeşil Kalacaktır’ sloganı ile yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Günümüz şartlarında yeşili yok edip bina yapmak kolay. Fakat binayı yıkıp yeşil alan oluşturmak zor. Şehrin yeşil dokuyla işlenmiş imarını oluşturmaya talibiz” dedi.

Malatya’nın geleneksel dokusunu koruyarak geleceğe açılması gerektiğini vurgulayan Mimar Vahap Erdem, kentin bu açılımında Yeşilyurt’un önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Malatya’da kişi başına metrekareye düşen yeşil alanın Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu vurgulayan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaynaklarımız hızlı bir şekilde tükeniyor. İnsan-Doğa ilişkisinin yeniden karşılılık ilkesi üzerine kurulması için yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Malatya büyüyor. Ancak büyürken doğal doku da beraberinde yok oluyor. Nitekim Tecde, Gündüzbey, Konak, Şahnahan, Dilek, Yakınca, Bostanbaşı, Topsöğüt gibi mahalle ve beldelerdeki yeşil dokunun her geçen gün zayıfladığını görüyoruz. Kentlileşirken bir yanımızı da yok ediyoruz. Düşünün; Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alan 10 metrekare iken bu oran Malatya’da 2,6 metrekare. Artık Yeşilyurt, Malatya demek. Yeşilin daha fazla olduğu yeni bir şehir oluşturmak için yola çıkıyoruz. Yaptığımız tüm projelerde de en önemli kaygımız insan-çevre ilişkisini eşit şartlara çekmek. İnsana hizmeti götürürken doğayı tahrip etmemek en büyük gayemiz. Yeşilyurt Malatya’nın yeşil geleceğini koruyacak bir şehir olacaktır.”

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız