SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Başvurusunu Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, MHP'den istifa ettikten sonra Saadet Partisi'ne (SP) geçti ve aday adaylığı konusunda başvurusunu yaptı.

SP İl binası salonunda düzenlenen partiye geçiş ve aday adaylığı başvuru törenine, SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve merkez ilçe Başkanı Ramazan Acar ile partililer katıldı.

İlk konuşmayı yapan SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, hizmeti Saadet Partisi çatısı altında yapmayı seçen Mehmet Yaşar Çerçi'yi kutlayarak, "Hizmeti götürürken adaletli götürecek, hizmet alanlarını siyasi görüşlerine, inançlarına, dinlerine, mezheplerine göre ayırmayacak, kapısı halka açık olacak, hizmeti ibadet olarak bilip yapacak ve Malatya’yı, yaşanabilir bir Malatya düsturu ile çalışacak ve bu yolda hizmet edecek bir anlayışla başlayacağız. Ben huzurunuzda Saadet Partisi'ni seçtiği için , Saadet Partisi'nden Malatya’ya hizmet edersem daha iyi olur anlayışında olduğu için sayın Mehmet Yaşar Çerçi’ye teşekkür ediyorum. Cenabı Allah ne partimizi, ne kendimizi, ne Milletimizi ne de Malatya’yı utandırmasın diyor ve Allah hayırlı etsin diyorum" dedi.

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya belediye başkan adayını Salı gününe kadar açıklayacaklarını kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden ayrılıp Saadet Partisi'ne geçen, 1999-2004 yılları arasında MHP'den Malatya belediye başkanlığı yapan ve 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan belediye başkanlığı seçimi için MHP'den aday adayı olan ancak, MHP'nin Cumali Ünaldı'yı göstermesinden sonra adaylık konusunda istişareler yaptı ve kararını SP olarak verdi.

Müracaat sırasında konuşan Çerçi, yaptığı istişareler sonunda SP'den Malatya belediye başkan aday adaylığına karar verdiğini ifade etti. Çerçi, "Uzun bir istişare ve danışma döneminden sonra adaylığımızla alakalı bir karar vermek için bugün son tahlillerimizi yaptık ve neticede, Malatyamıza en faydalı olabileceğimiz ve Malatya’da sonuç alabileceğimiz, hem seçimle ilgili, hem de seçimden sonra Belediye Başkanlığını kazandıktan sonraki arzuladığımızı dürüst, adaletli, hakkaniyetli, herkese eşit davranan, şeffaf , hesap verebilir ve çağdaş yönetim tekniklerini, belediye ve bütün kurum ve kuruluşlarında uygulayan, sevecen ve sadece bir zümrenin,bir görüşün değil, bütün şehrin, bütün insanlarımızın belediyesi olacak, bir yönetim modelini değerli kardeşimiz il başkanı Mehmet Asiltürk bey ile yaptığımız uzun görüşmelerden sonra ancak Saadet Partisi ile beraber yürüdüğümüz takdirde ulaşacağımızı ve başaracağımızı gördük ve buradan aday olmaya karar verdik. Bunu Gazeteciler Cemiyetinde de açıkladık. Şu anda da partiye geçişle, adaylığımızın müracaatıyla ilgili formatik işlemleri yapıyorum. Memleketimiz için ,şehrimiz için en hayırlısı olanı Cenab-ı Hak nasip etsin. Cenab-ı Hak bizi hayırda başarılı kılsın diye niyaz ediyoruz. İnşallah Malatyamızı, bölgesinde ve ülkemizde imrenilen, iftihar edilen, her bakımdan kalkınmış, gelişmiş, her bakımdan sorunlarını halletmiş bir şehir yapmak için, geceli-gündüzlü çalışmak üzere yola çıkmış olduğumuzu belirtiyor, hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum."dedi.

Bu arada, Demokratik Sol Parti (DSP) Malatya İl Başkanı İbrahim Demirhan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partilerinin adayı olması konusunda görüştükleri Çerçi'nin SP'den aday adaylığı müracaatı yapması nedeniyle, seçimde Çerçi'ye destek vermeyeceklerini açıkladı.

BBP ve Anavatan Partisi de daha önce yaptığı açıklamada, Mehmet Çerçi'yi partilerine davet ederken, BBP Malatya İl Başkanı Sedat Alataş, "Partimizden başka yerden aday olursa destek vermeyiz" açıklaması yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız