SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Batı Bir Kez Daha Sınıfta Kaldı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:24
'Batı Bir Kez Daha Sınıfta Kaldı'
A- A+ PAYLAŞ

Mısır’da alınan 529 idam kararına dur demek için ikindi namazından sonra basın açıklaması yapılıp Sisi yönetimi protesto edildi. Malatya Soykan Parkı’nda bir basın açıklaması yapılarak, idam kararının durdurulması istendi.

Türkiye İmim Hatipliler Vakfı’nın (TİMAV) düzenlediği basın açıklamasına bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yöneticileri de destek verdi.

Malatya İmam Hatip Liseleri öğrencileri tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması öncesinde Kur’anı-ı Kerim okundu.

İdam sehpalarının kurulduğu eylemde daha sonra basın açıklamasını İmam Hatip Liseleri öğrencilerinden Eyüp Katılmış okudu. Katılmış, “Bugün, Mısır'da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek İçin burada toplanmış bulunuyoruz. 529 masum kardeşimize sahip çıkmak İçin buradayız. İdamları durdurmak, 529 Mısırlı mazlum adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız, özgürlük ateşiyle yola çıkan 529 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için kurulan darağaçlarını özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

Katılmış, “Başta batılı ülkeler olmak üzere Mısır'daki darbe yönetimine destek verenler, sessiz kalanlar, idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettiricisi, ortağı ve asli faili olacaktır. Darbecilere verilen siyasi kredinin, "biz üç maymunu oynarız, siz katliama devam edin" pazarlığının eseri idam kararıyla, insanlığın vicdanı test edilmektedir. Anlaşılan odur ki; Batı ve Batının Türkiye üzerindeki tavrını alkışlayanlar, 529 insanın idam yoluyla katledilmesini değil Youtube ve Tvvitter'ın erişime kapatılmasını insanlık suçu olarak görüyor. Türkiye'ye bu nedenle verdiği tepkinin zerresini dahi Mısır'daki idamlara göstermeyen Batılı ülkeler, bu ikiyüzlü yaklaşımlarıyla bir kez daha sınıfta kalmıştır. Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı, Mısır'da darbe olduğunda ses çıkarmamanın ötesinde darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açtı, psikolojik destek verdi, bugün de idamlara sessiz kalmaktadır" dedi.

Katılmış, daha sonra şunları söyledi:

“Adaletsizliklerin,katliamların son bulması için vicdanını kaybetmemiş uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyoruz. Ümmet, tezgahlanan bu tür emperyalist oyun ve senaryolara karşı uyanık ve duyarlı olmalı Müslümanların tevhidi çizgiden ve değerlerinden asla vazgeçmeyeceğini, vazgeçemeyeceği bilinmelidir. Daha önce olduğu gibi bugün ve yarınlarda da Müslümanların ilkeli bir duruş sergileyeceği bilinmelidir. Son olarak 529 idama sessiz kalanlara yazıklar olsun. Firavunların diktası sona erecektir. Zalimlerin sonu hüsran olacaktır. Firavunların karşısına bir Musa çıkacak zulmün hesabı sorulacaktır. Gün Mısır'a destek olma günüdür. 529 idama karşı çıkma günüdür. Zafer inananlarındır. Verilen bu hukuksuz kararları da kabul etmiyor, Malatya'daki imam hatip liseleri öğrencileri olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız