SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Batı Girişi de Düzenlenecek'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ile birlikte İstasyon Virajı'ndan Beylerderesi'ne kadar olan bölgede inceleme yaptı ve şehrin batı girişinin düzenleneceğini bildirdi.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi ve Karayolları işbirliği ile yapılacak olan Malatya’nın batı girişi çevre düzenleme ve yol yapımı çalışmaları ihale aşamasına geldi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva ile birlikte çalışmanın yapılacağı İstasyon kavşağından Beylerderesi Viyadüğüne kadar olan bölümde incelemeler yapıtlar.

13 Nisan Salı günü gerçekleşen inceleme gezisine, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin yanı sıra kara yollarından teknik bir ekip katıldı.

Yapılacak çalışmalar ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, Malatya’nın batı girişini düzenlemek için toplantılar ve çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmaların yapılacağı yerlerde de incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Karayolları olarak bu güzergahta yolları 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş olarak yapacaklarını belirten Bölge Müdürü Yasin Altunyuva, “Projemizin ihalesini yaptık ve şuan ilanda, ihale süreci belli bir zaman alıyor. Malatya Belediyemizle ortak hareket ediyoruz. Belediyemizde konuyla ilgili çalışmalarını yaptı. Belediyemiz imara uygun olarak alanların terk edilmesi çalışmalarını sürdürüyor. Diğer alt yapı hatlarının deplasesi ile ilgili daha önce diğer kurumlarla protokollerimizi de yapmıştık. Önümüzde hiçbir engel bırakmadan çalışmaları başlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Çakır: Vatandaşlarımıza daha kısa bir sürede hizmeti yansıtacağız…

Amaçlarının Malatya’nın batı girişini modern bir hale getirmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Karayollarının projesi üzerinde incelemeler yaptıklarını, belediye tarafından yapılacak projenin de kara yollarının yaptığı projeye uyumlu olabilmesi için istişare edip, yerinde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Başkan Çakır, “Çalışmanın yapılacağı alan üzerinde özel şahıslara, kamuya ait terk alanları var. Bunlarla ilgili çalışmalar yaptık. Bazı yerlerin kamulaştırılması tamamlandı. Bizim yapacağımız proje de ihale aşamasına geldi. Çalışmanın kısa bir süre içerisinde tamamlanması için bütün kurumlarla ortak hareket edeceğiz. Proje uygulamada, uyumu gerçekleştirerek vatandaşlarımıza daha kısa bir sürede hizmeti yansıtacağız. Yapılabilecek bütün işleri toplantıda masaya yatırdık. İhaleler yapıldığı andan itibaren hızlı bir şekilde Malatya’ya yakışır bir düzenlemeyi yapmış olacağız” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız