SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Batı Girişine 6 Şerit Yol

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:11:33
Batı Girişine 6 Şerit Yol
A- A+ PAYLAŞ
 
Çevre yolu batı girişinde yol genişletme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ulaşımı rahatlatmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar tamamlandığında batı girişi, 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olmak üzere toplam 6 şeride çıkacak.  Yol genişletme çalışmaları kapsamında 6 şeride ilave olarak, tali yollar da yapılacak. 
 
Beylerderesi’nden başlayarak Battalgazi kavşağına kadar 8.5 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan batı girişi yol genişletme projesi kapsamında Malatya Belediyesi yoğun çalışmalar sergiliyor. 
 
Batı girişi yol genişletme çalışmaları ile ilgili olarak Malatya Belediyesi tarafından,  yol güzergahında bulunan özel mülkiyetteki yerleri kamulaştırırken, kamuya ait yerlerin de terkini sağladı ve 2 kilometre uzunluğunda 3450 m3’lük taş duvar işi yaptı. 
 
Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, yol genişletme çalışmaları sırasında önce alt yapı çalışmalarının bitirildiği, ondan sonra da üst yapı ile ilgili çalışmalara başlandığı bildirildi. Çalışmalar sırasında özellikle eski içme suyu isale hatları yeni çelik borularla değiştiriliyor.
 
Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü çevre yolu batı girişinde; 5720 metre Q200, 2354 metre Q300 ve 1680 metre de Q400’lük olmak üzere toplam 9754 metre çelik içme suyu boru hattı yenilenecek.
 
Batı girişinde devam eden çalışmalar kapmasında ayrıca, 1739 metre Q1200, 1343 metre Q800, 182 metre de Q400’lük olmak üzere toplam 3264 metre yağmursuyu drenaj hattı döşenecek.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre yolu batı girişi düzenleme çalışmalarının yanı sıra yapılan diğer hizmet ve yatırımlarla Malatya’nın standartlarının yükseldiğini vurguladı. Başkan Çakır, çevreyollarının şehre dışarıdan gelenler için vitrin niteliğinde olduğunu belirterek, “Malatya, bölgenin en fazla göç alan ve göç veren kenti. Aynı zamanda, doğu-batı, güney-kuzey bölgelerde bulunan illerin geçiş ve kesişme noktası. Bu özellikleri nedeniyle araç ve yaya trafiği açısından çok yoğun bir il. Hem trafiğin rahatlatılması, hem de şehrimizin modernizasyonu açısından çevre yolu genişletme çalışmalarına özel önem veriyoruz. Doğu girişinden sonra, batı girişinde de düzenleme çalışmasının bitirilmesiyle Malatyamız, kendisine yakışır, modern bir çevre yoluna kavuşacak” dedi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız