SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Batılı Askerler Libya'da..'

A- A+ PAYLAŞ

İngiltere ve Fransa’nın, Libya’daki operasyonda Apache helikopterleri kullanmasına günler kala, El Cezire kanalı tarafından çekilen bir videoda, Batılı özel birimlere bağlı oldukları düşünülen altı kişi tespit edildi.Misrata kentinin, isyancıların elinde bulunan Dafniya banliyösünde çekilen görüntülerde, Batılı görünüşlü 6 erkekten oluşan grup, muhaliflerle konuşurken görülüyor.
Sivri kepleri, güneş gözlükleri ve taarruz tüfekleriyle muhaliflerden ayrılan gruptan beşinin üzerinde resmi olmayan renksiz kıyafet ve kefiye bulunuyor. Grubun lideri olduğu sanılan altıncı kişi ise silah taşımıyor ve kısa kollu pembe bir tişört giyiyor. 
Altı adam, kameraların kendilerini çektiğini görünce, hızla bulundukları yeri terk ediyor.
El Cezire'nin yayınladığı video, Birleşmiş Milletler’in (BM) Libya’daki operasyona izin veren 1973 sayılı kararı üzerinde tartışma başlattı. Karar, “Libya topraklarında herhangi yabancı askeri gücün bulunmasını yasaklıyor”. 
İngiltere Savunma Bakanlığı adına konuşan bir yetkili ise “Libya’da askerimiz yok. Libya’da İngiltere’nin yürüttüğü tüm askeri operasyonlar BM 1973 sayılı kararıyla uyumlu” ifadesini kullandı.
"BÜYÜK OLASILIKLA İNGİLİZ"
İngiltere'nin deneyimli savaş muhabirlerinden Tony Birtley, bu yabancı silahlıların kıyafetlerinden de anlaşılacağı üzere büyük olasılıkla "İngiliz" olduklarını belirtti.
İngiliz basınına konuşan Birtley, bu kişilerin eski komando ve muhaliflerin yanında özel olarak çalışıyor olabileceklerini belirtti.
Değişik kaynaklar, söz konusu silahlı kişilerin özellikle hava taarruzlarında rol oynamak üzere Arap ülkeleri tarafından tutulan paralı askerler ve eski SAS komandoları olduklarını öne sürdüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız