SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Batılı Devletler Destek Verdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:38:11
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Araştırmacısı Vahap Begeç, “Batılı Devletler bizzat kurdukları yabancı okullar ile Ermenilere her türlü yardım ve desteği sağlamışlardır” dedi.

Kubilay Lisesi öğretmen ve öğrencilerine yönelik olarak, ‘Ermeni Meselesinde Misyonerlerin ve Yabancı Okulların Etkileri’ konulu bir konferans veren Araştırmacısı Vahap Begeç, “Batılı devletler Osmanlı Devleti üzerine güçlerini ve nüfuslarını artırabilmek için gayrimüslimleri himayeleri altına alıp, onları kendi emelleri ve çıkarları doğrultusunda kullanmak istiyorlardı. Batılı Emperyalist devletlerin bu siyaseti Osmanlı Devleti’nden ayrılmak isteyen gayrimüslimlerin siyasi, ekonomik, dini amaçlarına uygun düştüğünden gayrimüslimler bu durumu kolayca kabulleniyorlardı. Batılı devletler bizzat kurdukları yabancı okullar ve her türlü yardım ve desteği sağladıkları -azınlık okulları- vasıtasıyla eğitim öğretim hizmetinin yanında, kendi emelleri doğrultusunda kullanmak istedikleri azınlıkları (Rumlar, Ermeniler, Yahudiler) etkileri altına almaya başlamışlar.

Bunun neticesinde Fransızlar, Ermeni Okullarına dolayısıyla Katolik Okullarına, İngilizler Ermeni Okullarına dolayısıyla Protestan okullarına, Amerikalılar Ermeni (Protestan) okullarına, Ruslar Ortodoks Okullarına, Ermeni ve Rum Okullarına, Yunanlılar Rum Okullarına her türlü yardım ve desteği yapmışlardır” ifadelerini kullandı.

Begeç, açılan bu azınlık okullarının amaçlarını şöyle sıraladı:

“Gayrimüslimleri, eğitim ve propaganda yoluyla milli duyguları ve bilinci uyandırarak Osmanlı Devletinden kopmalarını sağlamak. Hıristiyan olmayanları Hıristiyan yapmak, Hıristiyanların dinlerini, benliklerini unutmalarını önlemek ve bu şekilde taraftar bulmak. Osmanlı Devleti’nin ticaret, sanayi ve ekonomisini kendi tekellerine alıp kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirmek. Çok sayıda Hıristiyan din adamı yetiştirerek Müslüman Türk çocuklarını kültürel emperyalizm yoluyla din, dil, örf ve adetlerinden kopmalarını sağlamak. Böylece dini ve milli benliklerini kaybetmelerini sağlamak. Kendilerini himaye eden ve destekleyen batılı devletlerin ve ABD'nin Osmanlı Devleti üzerindeki emellerinin takipçisi olmak, gerekirse bu hususta ilgili devletlere rapor ve bilgi vermek. Yetiştirecekleri elit bir grupla Osmanlı Devleti’nin politikalarını kendi emelleri ve çıkarları doğrultusunda yönlendirmek. Avrupa ve Amerikan sanayisinin ihtiyaç duyduğu hammadde için yeraltı ve yerüstü zenginliklerini araştırmak ve bunları ilgili devletlere haber vermek. Nitekim azınlık okulları yer altı ve yer üstü kaynaklarının zengin olduğu ve jeostratejik önem taşıyan yerlerde kurulmuştur. Avrupa ve Amerikan kültür sisteminin ve zihniyetinin temsilcisi olup, bunu imparatorluk genelinde yaymak. Osmanlı topraklarını sömürge haline getirecek fikri altyapının okullar vasıtasıyla gerçekleşmesini sağlamak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız