SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Batıya da Doğuya da Hizmet'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi "Katarakt ve Rekraktif Cerrahisi" canlı cerrahi günlerinin ikincisi başladı.

İki gün sürecek olan "Katarakt ve Rekraktif Cerrahisi" canlı cerrahi günlerinin açılışı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Açılış programına Vali Ulvi Saran, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, TOD KRC Birim Başkanı Op. Dr. Yıldırım Beyazıt ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semli Doğanay'ın yanı sıra öğretim üyeleri ve panelistler katıldı.

İkincisi düzenlenen "Katarakt ve Rekraktif Cerrahisi" canlı cerrahi günlerinin açılışında bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Bu toplantı ve bundan sonraki toplantılar eğitim gören ve yetişen yeni doktorlar için büyük bir katkı sağlayacaktır. Ben bu noktada bu toplantıyı düzenleyen ve sponsor olarak katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise, 1996 yılında Turgut Özal Tıp Merkezi'ne taşınarak, hizmet vermeye başladıklarını ifade ederek, "Bu görmüş olduğunuz hastane, kompleks Türkiye'nin en modern ve en fazla masraf edilen üniversite hastanesidir. Tabi bu hastane amaçlanırken yalnızca Türkiye ya da çevre şehirlere değil de çevre ülkelere hizmet etmesi hedefi vardı. Bu doğrultuda Türkiye'nin en fazla ameliyathanesine sahip olan üniversite hastanesiyiz. Ve birçok branşta da
hedeflerimizi gerçekleştirdik" diye konuştu.

TOD KRC Birim Başkanı Op. Dr. Yıldırım Beyazıt da toplantının önemine değinerek, "Katarakt cerrahisi dünyada en yaygın olarak kullanılan cerrahilerden birisidir. Bu kadar çok miktarda yapılınca en son teknolojiyi takip etmek zorundayız. Günümüzde bu teknolojiyi yakalamak ve bu teknolojinin bize getirdiklerini daha rahat uygulayabilmek için bu tür toplantıları düzenliyoruz ve düzenlemeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selim Doğanay da (üstteki fotoğrafta), "Katarakt ve Rekraktif Cerrahisi" canlı cerrahi günlerinin ikincisini düzenlediklerini kaydederek, "2009 yılında 30 bin poliklinik hizmeti verdik. Bin 800 de ameliyat yaptık. Gerek batı gerekse doğudan hasta sevkleri yapılıyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız