SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Baton'dan Selam Getirdi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya ile ABD'nin Baton Rouge şehri arasında "kardeş şehir" protokolu imzalandı.

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin'le birlikte Malatya'ya gelen ABD Heyeti ile imzalanan kardeş şehir protokoluna ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi Amerika Birleşik Devletleri’nin Baton Rouge şehri ile kardeş şehir oluyor.

Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ile birlikte Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı, Üniversite Dekanları, Öğretim Görevlileri ve ABD Türk Vakfı Temsilcisi ile Malatya’ya gelen, ABD’nin Baton Rouge Belediye Başkanı Mr. Melvin Lee Holden ile Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu arasında Kardeş Şehir Ön Protokolü imzalandı.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Baton Rouge Belediye Başkanı ve beraberindeki heyetin, Malatya Belediyesi’ne gelişi sırasında çiçekler ve Mehter Takımı gösterisiyle karşılandı.

Daha sonra Belediye Meclis Salonu’nda Kardeş Şehir Ön Protokolü’nin imzalanması için bir tören düzenlendi.

Tören sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, insanları bir araya getiren ortak değerlerin, ayıranlardan çok daha kuvvetli olduğuna inandıklarını belirterek, tüm insanların sevgi, barış, dostluk ve merhamet zemininde bir araya geldiğinde ortak değerlerin çokluğunun keşfedileceğini söyledi. Mumcu, “Bizler, asırlarca bölgesine, üç kıtaya adaleti ve barışı yaşatmış bir mirasın fertleri olarak; insanları dil, din ve ırk ayrımı yapmadan sevmekle mükellef kılan İslam Dini’nin mensupları olarak ve tüm dünyaya evrensel bir mesaj veren Ulu önder Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesine bağlı bir millet olarak kilometrelerce uzaktan Baton Rouge Belediye Başkanı ve ekibine ülkemize ve Malatyamıza hoş geldiniz diyorum” dedi.

Malatya’nın daha önce dış ülkelerde bazı şehirlerle kardeş şehir protokol imzaladığını kaydeden Mumcu, çabalarından dolayı TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi milletvekili Mehmet Şahin’e teşekkür etti.

Görevli bulunduğu komisyonlar çerçevesinde her gittiği ülkeye Malatya’yı, Kayısıyı ve Malatya insanının sıcaklığını ve kültürünü götürmeye çalıştığını kaydeden Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ise yaptığı konuşmada, Baton Rouse kenti ile Malatya’nın kardeş şehir olması için teklifte bulunduklarını ve bu tekliflere olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Malatya ile Baton Rouse şehrinin kardeş şehir olması vesilesiyle önümüzdeki yıllarda Malatya ile ABD arasında, birçok alanda işbirliği yapılacağına inandıklarını kaydeden Şahin, Kardeş Şehir protokolünün her alanda ilişkilerin gelişmesine vesile olacağı ümidiyle, konuk heyete teşekkür etti.

Baton Rouse Belediye Başkanı Mr. Holder ise yaptığı konuşmada, Baton’lu vatandaşlarından selam getirdiğini belirterek, törene katılan herkese teşekkür etti.

Malatyalı insanların, ülkelerinin kalkınması ve başarılı olması için büyük bir arzu içerisinde olduklarını gördüğünü belirten Mr. Holder, Malatyalıların kendilerine gösterdiği sevecenliği, beraberinde kendi şehrine götüreceğini söyledi.

Kendilerini buraya getiren birleştirici ruhun, her iki tarafı daha da ileriye götüreceğini kaydeden konuk Belediye Başkanı, konuşmasında özetle; “Bu ruh iki şehir arasındaki kardeş şehir anlaşmasıdır. Bu imzalarımız, bizi aile haline getirecektir, birleştirecektir, daha yakın hale getirecektir. Özellikle ekonomi ve eğitim alanında gelişmeleri göreceğiz, bu anlaşmamız onu beraberinde getirecektir. Bizim geleceğimiz olan genç insanlara şöyle bir mesaj vermektedir. Kültürler bizi uzaklaştırmıyor, bizi yakınlaştırıyor. Farklılıklarımızı bir kenara koyup, ortak yanlarımızı bulup bir araya geldik. Bu da ilişkilerimizde daha başarılı olmamızı sağlayacaktır. Bu aynı zamanda barışı göstermektedir. Çünkü hem sizler, hem bizim vatandaşlarımız, hem de çocuklarımız barışı hak ediyorlar. İmzaladığımız bu anlaşma bir kağıt parçasından ibarettir. Ama bundan sonra göstereceğimiz karşılıklı ilişkilerimiz bir kağıt parçasından öte ilişkilerimizin gelişmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kardeş Şehir Ön Protokolü, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ile Baton Rouse Belediye Başkanı Mr. Holder tarafından karşılıklı olarak imzalandı.

Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Baton Rouse Belediye Başkanı Mr. Holder’e kristal kayısı maketi, kuru kayısı ile el dokuma halı hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız