SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battal Gazi" Bulunamadı!

A- A+ PAYLAŞ
 
Battal Gazi Destanı'nın yeniden sinemaya uyarlanması amacıyla çekilecek olan filmde oynayacak olan kahramanın halk arasında seçilmesi amacıyla başlatılan kampanyada, başvuruda bulunan 3 bin 500 kişi arasında başrolü oynayacak özellikte oyuncu bulunamadı. 
 
Battal Gazi Filmi için başlatılan 'Battal Gazi Aranıyor Kampanyası' Malatya'da yapılan finalle sona erdi. Anemon Otel'de yapılan finalin son bölümünün ardından kampanyanın değerlendirmesi yapıldı. Oyuncu seçmesinde ünlü aktör Cüneyt Arkın, oyuncu Turgay Tanülkü, Yönetmen Fehmi Demirdağ ve Betül Arkan, 12 erkek ve 6 ayandan oluşan grup, oyuncu adayları arasında seçme yaptı. 
 
Yönetmen Fehmi Demirdağ, "Bu değerlendirmeler sonucunda kabiliyetli arkadaşları bir arada gördük. Her birinin kendine has özellikleri var. Tam bir Battal Gazi tipini bulamadık. Seçmelere katılan tüm arkadaşlarımızı yan rollerde oynatacağız. Bu arkadaşlarımızın eğitimleri noktasında elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Seçmelere 3 bin 500 civarında aday katıldı" dedi. 
 
"BAŞIMA BÖYLE BİR FELAKET GELMEMİŞTİ" 
Ünlü aktör Cüneyt Arkın, "Benim başıma hayatta böyle bir felaket gelmemişti. Ben bu arkadaşları çok iyi anlıyorum. Hayalleri var, umutları var, beklentileri var. İçimde hep, acaba o beklentiyi, heyecanı öldürecek miyiz? endişesini yaşadım. Battal Gazi'yi seçiyoruz. Bu Battal Gazi halk kahramanı, bir destan kahramanı. Onu öyle seçeceğiz ki oraya layık olacak. Türk halkı onu kahraman olarak kabul edecek, yiğitliğini, kahramanlığını, duygusallığını, samimiyetini, sıcaklığını, alçak gönüllülüğünü kavrayacak ve onunla özdeşleşecek. Bu seçmeler esnasında çok zorlandım" diye konuştu. 
 
Oyuncu Turgay Tanülkü de, "Tarihi filmde rol alan arkadaşın ülkesine bakış açısı da önemlidir. Bu tür solist oyuncuların ülkenin her noktasına hitap etmesi gerekir. Günlük yaşantısı bizi de ilgilendiriyor. Duruş biçimi önemlidir. Elemelerimiz yok etmek amacında değil, yön vermek amacındadır. Bu film, kalıcı aktörleri yetiştirme konusunda da bir eğitim merkezi olacak" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız