SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Battal Gazi" Elemeleri

A- A+ PAYLAŞ
Yeniden sinemaya uyarlanacak Battalgazi Destanı'nın casting çalışmaları kapsamında yapılan seçmelere Malatya'da devam edildi.
 
Malatya Özsan Sanayi Sitesi futbol sahasında yapılan oyuncu seçmelerinde bir araya gelen ünlü aktör Cüneyt Arkın, oyuncu Turgay Tanülkü, yönetmen Fehmi Demirdağ ve Betül Arkan, 12 erkek ve 6 kadın oyuncu adayı arasında seçim yaptı. Oyuncular önce kendilerini tanıttı, ardından Cüneyt Arkın oyuncuların duruş ve yürüyüşleri ile ilgili olarak test uyguladı. Daha sonra da oyuncuların at sürüşleri test edildi. Seçmelerde Battalgazi'yi oynayacak kahraman ile sevgilisi Sarina'yı canlandıracak oyuncu belirlenmeye çalışıldı.
 
Oynadığı Battalgazi filmleri ile özdeşleşen Cüneyt Arkın, "Ben Battalgazi olmak için sirkte 1 yıl çalıştım. Ata binme konusundaki hareketleri de Kazak Sirki'nden öğrendim. 6 yıl karate çalıştım. Siyah kuşak oldum filmlerde karate yapayım diye. Şimdi bunların hepsini yapabilecek birisinin çıkması lazım. Duruşu yiğitçe olacak, bakışında büyük bir cesaret, yüreğinde başka güzel bir dünya olacak. Gençlerin bizleri geçmesi lazım. Açıkça söylemek gerekiyorsa eski Battalgazi kadar olmaz. Sinemada Battal'ı izleyen herkes onunla özdeşleşiyordu, kahramanlaşıyordu" dedi.
 
Yönetmen Fehmi Demirdağ ise, "Popüler kültürün etkisiyle televizyon dizileriyle bir günde insanların yıldızlaştığı, ertesi günde enteresan bir şekilde aynı yıldızların söndüğü bir dönemdeyiz. Zor bir dönem. Bu zor dönemde bir ölçüde nefes aldırmak adına da Battalgazi gibi bir hikayeyi tekrardan masaya yatıralım istedik. Hem Türk destanları arasında önemli yer teşkil etmesinden dolayı hem de edebiyat açısından bizi bütünleştirici, bir araya getirici olmasından dolayı Battalgazi'yi seçtik. O içimizdeki cengaverlik ruhunu tekrardan ortaya çıkartabilmek adına misyon üstlenebilecek bir hikaye. Yalnız handikapımız var; kafada klipleşmiş bir Cüneyt Arkın filmi var ve bir Cüneyt Arkın kimliği var. Bunu nasıl aşabileceğiz? Aşmamız da lazım. Cüneyt ağabey de onu ister. Niyetimiz bu. Ama oyuncu olarak da ikinci bir Cüneyt Arkın yok. Bunu halktan seçelim diye bir arayışa girdik. Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Seçilecek olan arkadaşımız sıkı bir eğitim alacak" diye konuştu.
 
Bu arada, Battalgazi filminde rol almak için yaklaşık 5 bin kişinin başvuruda bulunduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız