SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battal Gazi'nin Evinde Kazı

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesinde "Battal Gazi'nin Evi" olarak tescil edilmiş olan tarihi yapının ortaya çıkarılması ve proje etüt çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Yapılan çalışmalara ilişkin olarak Battalgazi Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran talimatıyla, Malatya KUDEP öncülüğünde Fırat Üniversitesi Doç. Dr. İsmail Aytaç başkanlığında, Arkeolog Canan Akel’in nezaretine 15 çalışanla ilçemizdeki, Selçuklu dönemine ait olan ve "Battal Gazi Evi" olarak tescil edilmiş tarihi yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerine esas teşkil edecek "proje etüt" çalışması devam ediyor.

Battalgazi Kaymakamı Abdulmutalip Aksoy ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Battal Gazi ev’ini yerinde inceleyerek araştırma yapan ekipten çalışmaların gidişatı hakkında bilgiler aldılar.

Başkan Gürkan, Battal Gazi Evi'nin ilimiz ve ilçemiz turizmine kazandırılmasının, Destan kahramanı Battal Gazi’nin ilçemizde doğmuş olması nedeniyle, kendi yurdunda mekanının yeniden ayağı kaldırılması bu güne kadar gerçekleştirilmemiş gecikmiş bir çalışmadır.

Battalgazi İlçesi ismini aldığı alimliği, kıvrak zekası, cesareti ve mertliğiyle bütünleşen kişiliğinin ön plana çıkartılarak yeni yetişen nesillere aktarılması ve tarihindeki yerini bulması açısından çok önemlidir.

İlçemizin zengin tarihi kimliği içerisinde Battal Gazi’nin evi gibi nice eski eserlerin toprak altında olduğunu belirten Başkan Gürkan,” yeri geldikçe bu eserler sırasıyla gün ışığına çıkartılacağını, hem tarihe saygımız, hem de Turizme kazandırılması açısından gereklidir. Unutulmak üzere olan böyle önemli eserlerin ortaya çıkartılmasının İlçemizin tanınmasına, gelişmesine kimliğinin pekişmesine ve ekonomik açıdan İlçemizin gelişmesine katkı sağlayacağını” belirtti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız